Petak, 19. travnja 2024.

Viktor Orbán: LGBT propaganda je najveća opasnost za našu djecu

Mađarski premijer Viktor Orbán održao je u subotu (18. veljače) govor o stanju nacije u kojem je naglasio predanost njegove vlade da zaštite djecu od rodne propagande koja je povezana s pedofilijom.

Nakon što je veći dio govora proveo govoreći o ekonomskoj situaciji u Mađarskoj i teškoj situaciji koju je ukrajinsko-ruski rat stvorio za njegovu zemlju, Orbán je svoj govor završio napadom na duginu ideologiju koju je nazvao „najvećom prijetnjom (našoj) djeci“. Izjavio je: „Pedofilija se ne može oprostiti. Djeca su nam svetinja, a na odraslima je da djecu zaštite pod svaku cijenu”.

Primjedba je izrečena kao odgovor na nedavni skandal u kojem se LGBTIQ+ aktivist i pedagog hvalio da je imao seksualni odnos s petnaestogodišnjim adolescentom. Pedagog, Zsolt Bite, je četrdesetogodišnji muškarac koji sebe naziva efebofilom, što znači odraslom osobom koju privlače mladi tinejdžeri.

Premijer Orbán je dodao kako Mađare „ne zanima činjenica da je svijet poludio“, nastavljajući „ne zanimaju nas odvratne prohtjevi kojima se neki ljudi prepuštaju, ne zanimaju nas isprike i objašnjenja koje Bruxelles daje za neobjašnjivo“.

Zatim je pozvao zakonodavce da krenu u donošenje „najstrožeg sustava (zakona) za zaštitu djece u Europi“. „Rodna propaganda nije samo pomodarska glupost“, nastavio je, „nije samo ideološke brbljanje, već najveća prijetnja koja uhodi našu djecu“. Orbán je govor zaključio izjavom: „Želimo da našu djecu ostave na miru, jer dosta je bilo! Ovakvim stvarima nema mjesta u Mađarskoj, a pogotovo ne u našim školama”.

Trenutno Mađarska ima najstrože zakone protiv LGBTIQ+ propagande u Europskoj uniji. Njihovi zakoni zabranjuju širenje LGBTIQ+ sadržaja u školama jer ne žele da se promovira homoseksualnost i rodna ideologija.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...