Nedjelja, 28. travnja 2024.

Knjiga „Što je žena?“ uskoro dostupna hrvatskim čitateljima

Nakon prijevoda hit-slikovnice „Mama, ja sam morž!“, izdavačka kuća Salesiana donosi poslasticu za sve ljubitelje Matta Walsha – prijevod knjige nastale prema njegovom dokumentarcu „Što je žena?“.

Knjiga „Što je žena?“ donosi razgovore o temi rodne ideologije s velikim brojem stručnjaka potpuno različitih svjetonazora i nevjerojatnu, ponekad zabavnu, ponekad uznemirujuću, potragu za odgovorom na pitanje našeg naraštaja.

U ovoj knjizi Matt Walsh opisuje kako je nastala transrodna teorija, objašnjava kako se opasne ideje šire zapadnim svijetom i otkriva istinu o tome kako aktivisti i raznorazni ideolozi pokušavaju zavladati umovima naše djece. Iako je knjiga nastala u američkom kontekstu, njene poruke svakako treba shvatiti ozbiljno jer su se događaji koje Walsh opisuje, poput porasta broja transrodnih mladih, počeli događati i u Hrvatskoj.

„Odlučili smo pružiti ovu knjigu čitateljima u Hrvatskoj kako bismo pokrenuli raspravu o temama koje se tiču svih nas. Ona je jedan dobar kritički instrument koji donosi argumente, a na čitatelju je da oblikuje vlastite stavove. Ova će se knjiga svidjeti svima onima koji vole promišljati o društvenim temama, ali trebaju je pročitati i svi roditelji“, poručuje iz izdavačke kuće Salesiana koja se bavi odgojnim djelima i djelima za mlade.

Knjiga službeno izlazi 25. rujna kada će je biti moguće nabaviti u slobodnoj prodaji. Prednarudžbe su moguće na internetskoj stranici izdavačke kuće Salesiana.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...