Nedjelja, 05. svibnja 2024.

Teksaška zabrana pobačaja spasila je tisuće beba

Teksaško povjerenstvo za zdravstvo i socijalne usluge potvrdilo je u novom izvješću samo sedamnaest legalnih pobačaja u prva četiri mjeseca 2023. godine. Svi pobačaji koji su se dogodili bili su potrebni da se spase životi majki.

U mjesecima koji su uslijedili nakon provedbe zakona o otkucaju srca iz 2021. godine, broj pobačaja u Teksasu je smanjen, a više od tisuću života spašeno je svaki mjesec – broj pobačaja dodatno je smanjen nakon poništenja presude u korist Roe protiv Wadea. Procjene su različite, ali broj spašenih života pro-life zakonima, prema studiji koji su napravili znanstvenici na Sveučilištu John Hopkins, je samo u zadnja četiri mjeseca 2022. godine iznosio oko deset tisuća ljudskih života!

Rezultati studije, objavljeni u medicinskom časopisu JAMA, predstavljaju dodatni dokaz da pro-life zakoni spašavaju ljudske živote. U Teksasu je prema rezultatima studije između travnja i prosinca 2022. godine rođeno 9 799 živorođene djece više (297 088) više nego prošle godine (287 289).

Danas su u Teksasu nerođene bebe zaštićene od pobačaja u svim fazama trudnoće, ali Teksas nije jedina savezna država koja štiti život. Čak je trinaest američkih saveznih država uvelo slične pro-life zakone protiv pobačaj dok u drugim saveznim državama traje borba za uvođenje pro-life zakona kojima će se štiti oni najslabiji, jer oni su budućnost.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...