Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Gana: Biskupi zahvalili parlamentarnim zastupnicima zbog obrane obiteljskih vrijednosti

Konferencija katoličkih biskupa Gane (GCBC) izdala je priopćenje u kojem hvali političare zbog skorog usvajanja prijedloga zakona usmjerenog na obranu obitelji. Ovim zakonom Gana će se odlučno usprotiviti LGBT+ agendi.

„Želimo zahvaliti parlamentu na dosad obavljenom radu na prijedlogu zakona, posebno predsjedniku parlamenta Albanu K. S. Bagbinu na predanosti osiguravanja uspješnog usvajanja zakona“, stoji u nedavno objavljenom priopćenju ganskih biskupa. Nacrt zakona o obrani obiteljskih vrijednosti iz 2021. godine uskoro bi trebao biti izglasan.

„Pozivamo političare da ubrzaju proces usvajanja prijedloga zakona i pozivamo predsjednika na prihvaćanje zakona čim ga usvoji parlament“, dodali su biskupi.

Predloženi zakon, prvi put predstavljen u lipnju 2021. godine, nastoji podržati tradicionalnu obitelj u Gani, istovremeno odbacujući ‘pravo’ na promicanje devijantnog ponašanja.

U prijedlog zakona predložene su kazne za one koji se upuštaju u sodomitske spolne odnose ili promiču takva djela. Budući zakon uključuje zabranu sklapanja istospolnih ‘brakova’, prava sodomitima na posvajanje djece i javno izlaganje građana LGBT+ ideologiji.

Ovo nije prvi put da su biskupi zauzeli odlučan stav protiv širenja LGBT+ ideologije u većinski kršćanskoj zemlji. Ganski biskupi su 2015. godine objavili izjavu u kojoj zagovaraju obiteljske vrijednosti, pri čemu su naglasili važnost odgoja mladih u ispravnom pogledu na spolnost.

Dok Zapad nastavlja promicati LGBT+ agendu u Africi, sve se više afričkih nacija počelo protiviti. Prije Gane su Uganda, Kenija i Namibija donijele zakone protiv sodomije ili istospolnih ‘brakova’.

Kontinuirani otpor afričkih država prema prihvaćanju sodomije doveo je do toga da LGBT lobisti u međunarodnim organizacijama i brojnim zemljama, uključujući Sjedinjene Države, Europsku uniju, Ujedinjene narode i Svjetsku banku, pokušavaju prisiliti afričke države da promjene zakone ili se suoče s ekonomskim posljedicama.

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena nedavno je objavila da će Uganda biti izbačena iz programa „O rastu i mogućnostima Afrike” zbog novog zakona protiv sodomije. U kolovozu je Svjetska banka poduzela sličnu akciju zamrzavanjem zajmova Ugandi zbog nespremnosti potonje na opoziv zakona protiv sodomije.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...