Subota, 27. travnja 2024.

Rusija dodala LGBT pokret na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija

U petak su brojni srednjostrujaški mediji objavili da je Rusija dodala LGBT pokret „na popis ekstremističkih i terorističkih organizacija“.

Ta odluka dolazi nakon prošlogodišnje presude ruskog Vrhovnog suda kojom se LGBT aktivisti proglašavaju ekstremistima, što je potez za koji zagovornici LGBT pokreta smatraju da će dovesti do uhićenja i kaznenog progona.

Za popis ekstremističkih i terorističkih organizacija zadužena je agencija pod nazivom Rosfinmonitoring koja je zamrznula bankovne račune više od 14 000 osoba i pravnih subjekata proglašenih ekstremističkim i terorističkim. Na popisu se nalaze i radikalne džihadističke organizacije kao Al Qaida i ISIL, ali i američki tehnološki divovi kao Meta (Facebook), te suradnici pokojnog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog.

Nova odredba napose se odnosi na „međunarodni LGBT pokret i njegove strukturne jedinice“, objavila je državna novinska agencija RIA.

Kao dio zaokreta pod predsjednikom Vladimirom Putinom usvajaju se zakoni kojima se promiču obiteljske vrijednosti i koji su u suprotnosti sa sve većom dekadencijom Zapada. Rusija je također tijekom prošlog desetljeća pooštrila mogućnost promjene spola i onemogućila usvajanje zakona kojima se promiče rodna ideologija.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...