Petak, 19. travnja 2024.

Sve o spolnom (pre)odgoju u kurikulumu

Zabrinuti roditelji zajedno s Vigilare izradili su ovu prezentaciju za informiranje roditelja o spolnom odgoju u kurikulum zdravstvenog odgoja za škole koje je, krajem rujna 2012., uvelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Pozivamo sve roditelje da pročitaju ovu kratku prezentaciju te da je šire dalje i javno koriste u svojim školama, zajednicama i župama.

Ovo je verzija 1 i naknadno će izlaziti nove dopunjene verzije.
Ako želite primati daljne informacije ili imate neki svoj komentar molimo vas kontaktirajte nas na [email protected].

Obrazac za roditelje

Ako ne želite da vaše dijete pohađa modul spolna/rodna ravnopravnost u sklopu kurikuluma o zdravstvenog odgoja obrazaczaroditelje

PREPORUKA – Uključite se u Grozdovu akciju

Vigilare usko surađuje s Udrugom Grozd u protivljenju nametanja spolnog (pre)odgoja našoj djeci.
SVAKAKO se uključite.

Kliknite ovdje – ako ste spremni skupljati potpise protivljenja ovakvom ponašanju Ministarstva (sami ćete odabrati hoćete li to činiti među svojim prijateljima, kolegama na poslu, iza nedjeljne mise ili na trgovima). Zatim se uključite u ostale akcije.

Kliknite ovdje – kako bismo zajednički organizirali informiranje svih roditelja u Vašoj školi preko Vijeća roditelja i roditeljskih sastanaka.

Kliknite ovdje – ako ste nastavnik, učitelj ili stručni suradnik u školi – i potpišite Apel nastavnika za kvalitetan zdravstveni odgoj, te skupite potpise svojih kolega u školi.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...