Petak, 21. lipnja 2024.

Reakcija na sramotne dijelove Izvješća o radu Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

PRAVOBRANITELJICA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA
n/r Višnje Ljubičić
Preobraženska 4/1, Zagreb

Zagreb, 9. travnja 2015.

Predmet: Reakcija na sramotne i skandalozne dijelove Izvješća o radu za 2014. Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Poštovana gđo Ljubičić!

U ime dijela hrvatske javnosti koju predstavljamo, upućujemo Vama i javnosti reakciju na sramotne i skandalozne dijelove Vašega Izvješća o radu za 2014. godinu.

U Izvješću ste se osvrnuli na temu pobačaja i jedne internetske stranice na tu temu.

U kontekstu induciranog pobačaja govorili ste o ugroženosti zdravlja žena (str. 41-45 Dodatka Izvješću). Iz Vaših teza proizlazi da sama trudnoća predstavlja opasnost te da je nepružanje „usluge“ likvidacije začetog ljudskog bića, opasnost po ženino zdravlje. No, trebali biste znati da neizvršavanje pobačaja nije ugrožavanje zdravlja jer trudnoća nije bolest.

Što se tiče stranice www.klinikazapobacaje.com, istina je, pak, da izvršavanje induciranog pobačaja itekako podrazumijeva i moguće pojave mnogih posljedica, što je potkrijepljeno i navedenim rezultatima znanstvenih istraživanja. Ako se s time ne slažete, morat ćete posegnuti za medicinskom, a ne ideološkom literaturom.

Ono što se vjerojatno niste zapitali je zašto je za legalnost pobačaja u Hrvatskoj postavljena granica na 10 tjedana trudnoće te koja je razlika u stanju života u majčinoj utrobi u 10. tjednu i, primjerice, 11. tjednu? Odgovor je da razlike nema. Što je dijete u utrobi razvijenije, čin pobačaja postaje složeniji i teži i samim tim povećava se opasnost za ženino zdravlje.

Potom, naveli ste i da je činjenica da “život djeteta” počinje od trenutka oplodnje jajne stanice dezinformacija, utemeljena na religijskoj dogmi (str. 44 Dodatka Izvješću). Za Vašu upućenost, ljudska prava nisu primarno stvar religija i njihovih propisa, već univerzalnih ljudskih vrijednosti i razumskog promišljanja. Da biste bolje razumjeli, u utrobama trudnih žena nije začet zloćudni tumor, već novi čovjek. Podsjećamo Vas da je znanstveno utemeljena medicinska činjenica da ljudski život započinje začećem, tj. spajanjem muške i ženske spolne stanice. Nazvavši to religijskom dogmom, uvrijedili ste sve medicinske djelatnike koji nemaju veze ni s jednom religijom.

Očekujemo od Vas da reagirate i zbog postojanja te činjenice u udžbenicima iz biologije u hrvatskim školama.

Nadalje, kada govorite da je zdravlje žena neizvršavanjem pobačaja ugroženo, uopće ne govorite o zdravlju još nerođenih (a začetih) ženskih osoba. Jeste li svjesni da je preduvjet za ostvarivanje svih ljudskih prava, pa i ravnopravnosti spolova o kojoj skrbite, upravo – rođenje? Industrija abortusa proglašena je industrijom (novca), između ostaloga, i zbog pobačaja na temelju spolne selekcije, tj. željenosti samo određenog spola. Zaključujemo da o tome niste promišljali. Stoga Vas se slobodno može smatrati pravobraniteljicom za ravnopravnost samo rođenih spolova. Gospođo pravobraniteljice, i Vi ste bili u majčinoj utrobi!

Iz razloga što želite uskratiti ženama pravo na punu informaciju i istinu te što smatrate da treba spriječiti rad nekim udrugama (str. 45 Dodatka Izvješću) s kojima ste neistomišljenica, Vaše djelovanje pokazuje jasne totalitarne metode rada i razmišljanja.

Očekujemo i da se javno ispričate zbog obmane javnosti te da u predizbornoj godini ne posežete za relativiziranjem ljudske naravi i znanstvenih činjenica da biste omilili strukturama liberalne vlasti.

p.s. U Izvješću ste propustili navesti da je upravo Vigilare prijavio “slučaj Shooster” Sudu časti HURA-e (str. 157-158 Izvješća), te da je nakon naše reakcije tvrtka Katapult morala ukloniti jumbo-plakate po cijeloj Hrvatskoj

Srdačan pozdrav
Vigilare

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...