Utorak, 23. travnja 2024.

Dopis predsjednika Batarela poljskoj premijerki: podrška građanskoj inicijativi „Stop abortus”

Podrška građanskoj inicijativi „Stop abortus”

Poštovana gospođo Predsjednice Vlade,

Pišem Vam iz Zagreba (Hrvatska) u ime dobro poznate udruge Vigilare. Naša organizacija brani i promiče tradicionalne vrijednosti, posebice one povezane s temom obitelji i pravom na život.

Zbog toga s dubokim poštovanjem pratimo aktualnu kampanju Odbora za zakonodavstvo inicijative pod imenom „Stop abortus”, usmjerenu ka promjeni zakona od 7. siječnja 1993. o planiranju obitelji, zaštiti ljudskog fetusa i uvjeta dopuštenog prekida trudnoće, kao i Kaznenog zakona od 6. lipnja 1997. god.

Snažno podupiremo nastojanja oko ciljeva kampanje kako bi se osiguralo da sva djeca, prije i nakon rođenja, imaju jednaka prava te zaštitu života i zdravlja. Drugim riječima, da se zaštiti kamen temeljac ljudskih prava, a to je pravo da se bude rođen.

Molim Vas da kao predsjednica Vlade snažno poduprete ovu promjenu zakona koja bi, ako se dogodi, bila prekretnica u zaštiti nerođenih i imala dalekosežne pozitivne posljedice za našu zapadnu civilizaciju. Slijeđenje hrabrog primjera Poljske u odbacivanju barbarske prakse ubijanja nerođene djece, zasigurno bi ohrabrilo građane i Vlade drugih zemalja (poput one u Hrvatskoj).

Molim Vas da čvrsto stojite pri odluci o provođenju ove zakonske inicijative i ne dopustite da Vas zastraše međunarodni i domaći promicatelji kulture smrti.

Vi ste svjetlo u Zapadnom svijetu. Uživate našu podršku i divljenje.

Iskreno Vaš,

Dr. Vice John Batarelo
Predsjednik
Vigilare

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...