Petak, 29. ožujka 2024.

Premijer Plenković i dalje obmanjuje birače i javnost o svojim predizbornim obećanjima da se on i HDZ „…protivi bilo kakvoj ideologiji, pa i rodnoj“

Kao organizacija civilnog društva koja je u srpnju 2016. godine poslala predizborni Upitnik svim relevantnim političkim strankama, tako i Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Vigilare upozorava na činjenicu da se vodstvo HDZ-a stranke, na pitanje drže li „teorije o rodnom identitetu štetnim za ljudsku narav…“ očitovalo da se „…protivi bilo kakvoj ideologiji, pa i rodnoj“.

Danas, kada je i najuglednijim institucijama u društvu, poput HAZU i HBK, kao i sve većem broju građana, jasno da je zbog rodne teorije (ideologije) Istanbulska konvencija trojanski konj za svaku državu i društvo, premijer Plenković se usuđuje kazati da je ta „tema u svakom konkretnom izričaju na samom rubu apstraktnosti“.

Nakon što je nedavno otkriveno da je u procesu izrade IK aktivno sudjelovala, s pedofilijom i pedofilima povezana, najveća međunarodna homoseksualna asocijacija – ILGA, skandalozno je da se premijer i dalje zalaže za ratifikaciju dokumenta čiji se autori nisu uspjeli oduprijeti pritisku agresivnog međunarodnog LGBT lobija. Time je od potencijalno korisnog pravnog propisa učinjen svjetonazorski zločin i prvoklasna podmetaljka koja može proći jedino kod lažnih demokršćanskih političara kakav je hrvatski premijer.

S obzirom na to da očito nema formaciju temeljenu na kršćanskim vrijednostima, premijer zbilja i ne shvaća u čemu je bit problema. Da stvar bude gora, osim što se na (demo)kršćanstvo poziva i crkvenim vođama odlazi samo kada mu to zatreba, premijer i besramno izvrće stajalište HKB o IK koja se vrlo jasno usprotivila njezinoj ratifikaciji.

Osim toga, premijer svjesno laže da ustrajanjem na ratifikaciji samo ostvaruje svoj predizborni program, pozivajući pri tom građane da imaju „povjerenje u vlast koja je dobila povjerenje na izborima“. Tek je to vrsta demagogije i dezinformacije koja još zaista nije viđena jer je posve očito da ovako skrojena vlada nije rezultat volje hrvatskih birača.

Vrijednosni profil ovog, još uvijek aktualnog, hrvatskog premijera potpuno je raskrinkan, a to je jasno i sve većem broju građana koji će svoje mišljenje ponovno iskazati na splitskoj Rivi 12. travnja.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...