Subota, 20. travnja 2024.

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Od neomarksističkog zastupnika Bojana Glavaševića, jednog od najvećih zagovornika ubijanja nerođene djece, oduzimanju prava djeci na oca i majku, neprijatelja Katoličke crkve, širitelja pogubne lgbt i rodne ideologije, verbalnog napadača na hrvatske branitelje itd., došla je informacija da su neke organizacije civilnog društva u Hrvatskoj, među kojima je navedena i udruga Vigilare, od 2009. do 2018. dobile, ni manje ni više, nego – 707 milijuna dolara.

Da, to je izjavio zastupnik u Hrvatskom saboru, koji svaki mjesec, i tako već godinama, dobiva novac iz državnog proračuna. Uz to što Vigilare 2009. ni 2010. godine kao udruga uopće nije postojao, kao ni ostale navedene udruge (U ime obitelji, Ordo Iuris) još godinama kasnije, podsjetimo na poznatu analizu naše udruge koja je još davnih dana javnosti objavila da su tadašnji istomišljenici, a danas i mnogi Glavaševićevi politički suradnici, od 2003.-2013. dobili 112 milijuna kuna (Platforma 112 milijuna kuna). Ti su se iznosi do danas, dakako, višestruko povećali, kao i broj minornih udruga koje često imaju medijski prostor, precijenjen u odnosu na njihov stvarni utjecaj u društvu.

Kao komentar na iskazane besmislice i laži spomenutog zastupnika, možemo reći da je sav novac koji je Vigilare do danas dobio, dobivao najviše od svojih podupiratelja, tzv. ‘običnih’ ljudi, uz poneku donaciju naših podupiratelja poduzetnika. Upravo je to temeljna razlika između naše udruge i ostalih koje je dotični spomenuo, i udruga čiji je Glavašević istomišljenik. Potpora našem radu i djelovanju dolazi ‘odozdo’, dok su donacije koje primaju Glavaševićeve udruge, umjetna potpora ‘odozgo’, a takvo stanje ne odražava stvarnu sliku hrvatskog (civilnog) društva.

Nažalost, nismo dobili silne milijune o kojima je riječ, jer da jesmo, u Hrvatskoj bi stanje sa zakonskim uređenjem i poštivanjem ljudskih prava i dostojanstva, bila znatno bolja, a osobe poput Glavaševića vjerojatno ne bi bile zastupnici u Hrvatskom državnom saboru jer bi ideje koje zastupa on i njegovi ekstremisti, kod birača bile prokazane kao nasilne, totalitarne i nehumane.

S ponosom možemo potvrditi da uistinu dobivamo financijsku potporu mnogih svojih istomišljenika, za razliku od raznih platformaša koji sredstva za svoje subverzivno, parapolitičko i protudržavno djelovanje dobivaju od veleposlanstava ekstremnolijevih i ultraliberalnih stranih zemalja, Otvorenog društva Georga Soroša, velikog protivnika svake vjere i nacije – koji zagovaraju kršenje osnovnog ljudskog prava na život – kao i ostalih izvora javnog novca, poput gradskih i državnih proračuna. To je naime, ono što te organizacije, najbolje znaju: trošiti tuđi novac, posebice novac svoj neistomišljenika, jer svoj vlastiti – zbog socijalističkog mentaliteta i ideologije – privrediti ne znaju, ne žele i ne mogu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...