Petak, 26. travnja 2024.

Korona religija traži pokajnike!

Sve totalitarne ideologije s vremenom su počele poprimati značajke sekularne religije. I korona totalitarizam, koji se nazire u mnogim državama svijeta, postupno evoluira prema takvu obliku.

Korona religija ima svoje „svećenike“ (koji u Hrvatskoj stoluju u tzv. Stožeru), svoje vjernike koji sa zelotskim žarom promiču cijepljenje i kazne za necijepljene, ali i svoje rituale.

U vremenu komunizma, kad je došlo do uhićenja nekoga protivnika režima ili čak bivšega druga, njemu je poslana jasna poruka: mi već sve znamo o tebi, ali pokaj se i sve lijepo napiši. „Prijestupnik“ se morao pokajati za sve grijehe protiv režima i „slavne partije“.

Sličan ritual već možemo vidjeti u „demokratskoj“ Austriji. Ove veljače u ovoj se državi uvodi obvezno cijepljenje za sve starije od 14 godina. Oni koji će se, i nakon „podsjećanja“, odbiti cijepiti dobit će kaznu od minimalno 600 eura i ta će se kazna morati plaćati svaka tri mjeseca. Međutim, moguće je i pokajanje!

Naime, oni koji se, nakon što dobiju kaznu predomisle i u međuvremenu cijepe, mogu se od kazne „iskupiti“ tzv. aktivnim pokajanjem pa će im kazna biti oproštena, najavila je ministrica Karoline Edtstadler.

Za nepokajane (u komunizmu bi rekli: banda koja ne pokazuje trunku samokritike) bit će namijenjene novčane kazne. Ako ih se ne će moći platiti, tko zna, možda će uslijediti i zatvor.

A kako je sve krenulo u nekim su državama mogući i logori za preodgoj okorjele „bande“ koja se protivi „velikome resetu“.

Kao i kod prijašnjih totalitarnih ideologija, uvijek se nađe neka skupina sumnjivaca koju se pod krinkom brige za više ciljeve izolira i smjesti u kakav logor, za njihovo dobro.

A uvijek se, dakako, nađe i nemala skupina koja podupire takve akte vlasti. Krize, naime, uvijek jasnije od ičega pokazuju tko je tko.

Sve što se događa posljednjih mjeseci svjedoči da je novi totalitarizam opasno pokucao na naša vrata.

Jesmo li toga svjesni?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...