Petak, 19. travnja 2024.

Presuda Vrhovnog suda – „poklon“ tzv. Queer festivalu

Udruga Vigilare kao ni naši odvjetnici još uvijek nismo zaprimili presudu Vrhovnog suda prema kojoj je navodno usvojena tužba udruge Dugine obitelji protiv udruge Vigilare i kojom je presuđeno da je Vigilare svojom peticijom „Stop homo – propagandi državne televizije. Zaustavimo fake duge, zaštitimo djecu i obitelj!„ diskriminirala LGBT osobe. Obzirom da se sudske odluke moraju svim stranama dostavljati u isto vrijeme, nije nam jasno kako su mediji saznali za istu.

Međutim, ako je točno to što su objavili neki mediji, onda je ta presuda samo dokaz da dio sudaca Vrhovnog suda, ne samo da je pod utjecajem bankarskog lobija, dokaz čemu su široj javnosti poznati sudski predmeti vezani uz „Švicarce“, nego i pod utjecajem LGBTQ lobija.

Naime, za Vrhovni sud je diskriminacija kada Vigilare nazove homoseksualnost neprirodnom, a za isti taj sud nema diskriminacije kada se obilazak vjernika oko tijela svetog Leopolda Mandića naziva katoličkim nekrofilskim orgijama, kada se osobe katoličke vjeroispovijedi uspoređuju s opskurnim teroristom i proglašava krvoždernima, a katoličke običaje uspoređuje sa životinjskim nagonima.

Isto tako, za Županijski sud u Zagrebu nema diskriminacije kada Matija Babić vjernike naziva zatucanim, ekstremističkim i primitivnim smećem, neljudima i onima za koje je svejedno jesu li živi ili nisu te kada poziva Darwina da pročisti mulj. Inače, Vrhovni sud u ovom predmetu Babić već dulje od godinu dana nije odlučio o žalbi protiv takve presude Županijskog suda u Zagrebu, a u predmetu Dugine obitelji je odlučio u roku od 2 mjeseca.

Koliko je Vrhovni sud najblaže rečeno pristran u ovom slučaju, govori detalj objavljen na internetskoj stranici Duginih obitelji, a to je da je ova nova famozna presuda donesena još 14. prosinca 2021., a iz  e-spisa je razvidno da je ista zadržavana na tom sudu sve do 2. svibnja 2022. god. kada je tek proslijeđena prvostupanjskom sudu kako bi ju isti mogao objaviti baš ovih dana kada je u tijeku tzv. Queer festival i pripreme za Zagreb Pride, želeći valjda time dodatno dati svoj obol „proslavama“.

Udrugu Vigilare sigurno ne će pokolebati ova, već na prvi pogled promašena presuda. Sada smo, naime, tek na polovini pravnog puta koji je pred nama. Naši odvjetnici već pripremaju pravni lijek protiv ove Presude koja će biti anulirana, ako ne prije, onda na Europskom sudu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...