Petak, 24. svibnja 2024.

Vrhovni sud odlučio diskriminirati i uznemiravati vjernike u Hrvatskoj?

Prema pisanju masovnih medija navodno je Vrhovni sud uvažio žalbu na presudu Županijskog suda u Zagrebu (presuda je odbacila optužbe udruge Dugine obitelji protiv Udruge Vigilare) te je sada prihvatio optužbe Duginih.

Zanimljivo, naši odvjetnici još nisu dobili presudu, a to znači da nisu dobili ni odvjetnici suprotne strane. Od kuda onda ove informacije? Kako to da Dugini imaju informacije, a mi nemamo? Zar nas to treba čuditi?

Ako se informacije pokažu kao točne – onda ćemo prvo dobro analizirati presudu i svakako tražiti reviziju odluke.

Vigilare će iskoristiti sve dostupne pravne mogućnosti u Hrvatskoj i na EU razini, jer ne ćemo odustati od slobode govora, a naročito ne ćemo odustati od obrane vjerskih sloboda, da se izražavamo po učenju Katoličke Crkve u javnom prostoru, primjerice o temama kao što su definicija obitelji (mama, tata i djeca), prava djece da imaju mamu i tatu te protiv smrtnih grijeha (kao što je aktivna sodomija) u svjetlu vječnog spasa duše.

Ako je istinita ova informacija o presudi, onda ona predstavlja vrlo opasan presedan Vrhovnog suda koji je odlučio diskriminirati i uznemiravati vjernike u Hrvatskoj.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...