Utorak, 23. travnja 2024.

Tomašević uvodi policijski sat u Zagrebu?

Ako živite u centru Zagreba, onda ste sigurno oduševljeni time što ćete moći bacati smeće samo između 20 i 22 sata. Ako bacite smeće izvan tog vremena, slijede vam kazne. Makar tako poručuju iz partizanskog pokreta koji je ponovno bacio oko na centar Zagreba. Nešto slično kao što su napravili 1945.

Uglavnom, ako niste u mogućnosti baciti smeće u ta dva sata, a samo zato što ste možda na poslu, izašli ste na večeru, imate obveze,… jednostavno niste doma, tada vam preostaje više opcija. Pogotovo ako ste više dana za redom zauzeti pa ne stignete angažirati ili čak platiti nekoga da vam baci smeće onda imate dvije mogućnosti: uživati u smradu svoga vlastitog smeća ili voditi se poznatom parolom tako popularnom u narodu naviklom stenjati pod komunističkom čizmom – snađi se druže.

Snađi se druže

Prvi korak koji morate poduzeti je da u vašoj vrećici za smeće ni u kojem slučaju ne smije biti bilo kakav račun prema kojem bi vas mogli pronaći.

Drugi korak je staviti svoje smeće, ali obvezno u plavu vrećicu i onda tu plavu vrećicu staviti u normalnu crnu vrećicu za smeće.

Treći korak je staviti na sebe ultra popularnu masku na lice, u narodu poznatu kao brnjicu, sunčane naočale i po mogućnosti kapu kako vas nitko ne bi prepoznao. Ne brinite se, nikome ne ćete biti sumnjivi jer je to pokazatelj kako pratite svjetske trendove, a maskirate se iz istog razloga zbog kojeg niste stavili račune u svoju vrećicu za smeće.

Četvrti korak je ujedno i najzahtjevniji korak. Dok tako hodate gradom maskirani i nosite crnu vrećicu ne biste trebali nikome biti sumnjivi. Tko bi pomislio da vi tako maskirani imate skrivene namjere jer nosite, pazite sad, crnu vrećicu u rukama. I budući da svi znaju da se smeće odlaže samo u plavoj vrećici, ne biste trebali pobuditi nikome sumnju. Osobito što ne hodate gradom između 20 i 22 sata jer se jedino tada baca smeće.

Peti korak je otići pred Gradsko poglavarstvo ili Trg bana Jelačića i tamo nonšalantno učiniti da vam sadržaj crne vrećice ispadne. Obratite pozornost kako to morate pažljivo izvesti tako da se stvarno vidi da vam je ispalo slučajno. Ne zastajkujte nego samo nastavite hodati.

Šesti korak: dok se udaljavate polaganim hodom i držite praznu crnu vrećicu u rukama pjevušite Po šumama i gorama. Tako će svi znati da ste njihovi i da vi to možete. Ni u kojem slučaju se ne okrećite kako biste se možda pozdravili s vašom plavom vrećicom koja vam je slučajno ispala iz crne vrećice.

Sedmi korak nema veze s vama, nego s gradskom čistoćom koja će pokupiti plavu vrećicu jer svi znaju da je smeće samo u plavoj vrećici.

Osmi korak je na sljedećim izborima obvezno glasovati za bilo koga osim za Možemo i svakog dana slaviti između 20 i 22 sata jer, znate već, tada se smeće izbacuje na polje.

Napomena: tekst je satiričnog karaktera

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...