Petak, 19. travnja 2024.

Zašto ne pitate Jelenu Veljaču što se događa u Švedskoj?

Evo nama poznatog glasila koje ponovno samo sebi skače u usta. Čisto da se podsjetimo, vlasnik tog glasila je bio javno deklarirani mason pa se prosječni Hrvat i prosječni katolik mora upitati je li nakon njegove smrti to glasilo promijenilo uredničku koncepciju ili nastavlja dobro utabanim stazama?

Tako se Jutarnji u svom najnovijem uratku pita: “Što se događa u Švedskoj? Europski raj vrti se u spirali nasilja: ‘Ovo nije mjesto za odgoj djece!‘”, a svatko s imalo razuma jako dobro zna o čemu se radi.

Screenshot Jutarnji.hr

Kako to već biva, u skladu s rodno-rasno-vjerskom “neutralnošću”, iz njihovog članka je skoro pa nemoguće razaznati tko su te skupine koje teroriziraju inače mirne Šveđane.

Naime, odjednom mirna Švedska postaje država slučaj, a prosječno medijski zaglupljeni čitatelj stječe dojam da sada Šveđane teroriziraju ni manje ni više nego Šveđani?!

Možda su u Jutarnjem trebali priupitati svoju kolumnisticu Jelenu Veljaču da možda slučajno ti kriminalci, ubojice, nasilnici… koji se spominju u tekstu, a zbog kojih strepi prosječni Šveđanin, nisu oni “bijeli heteroseksualci na poziciji moći”?!

S obzirom da smo naučeni čitati njihove tekstove tako već znamo što znači ako u Jutarnjem ne naglase barem deset puta kako je netko “bijeli heteroseksualac na poziciji moći”, a pogotovo ako se radi o kakvom kriminalu.

Zbog toga je teško se oteti dojmu da ovi što teroriziraju mirne Šveđane zasigurno nisu “bijeli heteroseksualci na poziciji moći”, zar ne?

Naravno, svi mi znamo što se događa u Švedskoj, ali pravo pitanje je hoće li se takvo nešto uskoro događati i kod nas u Hrvatskoj?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...