Srijeda, 12. lipnja 2024.

ŠOKANTNO I SRAMOTNO: Jesu li u Jutarnjem normalni? Pročitajte što im smeta!

Jutarnji list nas ponovno „oduševljava” svojim „inteligentnim” člancima. Tako ovaj puta donose članak koji ima naslov: „Boras rektorski mandat okončao neumjesnim komentarima: ‘Ima li što ljepše – pametna, vrijedna i buduća majka‘”, a kako bi pojačali dojam kao nadnaslov su stavili: ŠOKIRAO STUDENTE?!.

Sramotni naslov Jutarnjeg

Jutarnji ovaj članak u biti prepisuje od svojih kolega iz Telegrama pa se i za njih može postaviti isto pitanje: Jesu li ti ljudi normalni ako im smetaju riječi koje je prof. dr. Damir Boras izgovorio? Osobito što su ovaj članak stavili u rubriku „politika i kriminal”.

Sramotni naslov Telegrama

Ajde da vidimo koji su to „neumjesni komentari” i kako su to „šokirani studenti”

„Studentici Saši je pri uručivanju nagrade rekao da Saša može biti i muškarac, a student i studentica Noa nadahnuli su ga na isti način”, šokirani su u Jutarnjem da Saša može biti upotrijebljeno i kao muško i žensko ime?! Što tu ima šokantno? To što postoje imena koja imaju i muškarci i žene?

Zato, idemo i mi malo šokirati Jutarnji i njihove „rođake” iz Telegrama: ne samo Saša ili Noa nego, recimo, i ime Matija mogu koristiti i muškarci i žene. Zamislite samo na kako niske grane je palo novinarstvo kada se jedan portal čudi da postoje imena koja su istovremeno i muška i ženska?!

„Jednoj nagrađenoj studentici komentirao je kako je evo lijepo biti buduća znanstvenica i jednom buduća majka, a dvjema dobitnicama iz energetike, rekao je ironično da će hrvatska energija biti u ženskim rukama. Uistinu ne znam od kada je ovo postalo normalno”, prenose da je napisala jedna čitateljica i pri tome to potkrijepili fotografijom na kojoj se vide dvije djevojke kako primaju nagradu.

Uglavnom, i dalje ne shvaćamo taj mentalni sklop kojemu smeta što jedan rektor dvjema dobitnicama nagrade iz energetike kaže da će hrvatska energija biti u ženskim rukama?!

U čijim bi to rukama trebala biti energija ako su dvije dobitnice nagrade? Što tu nije u redu? Ili, što nije u redu s time da je lijepo biti buduća znanstvenica i jednom buduća majka”?

Razumijete s kakvim ljudima mi imamo posla? Kako bilo kome može biti „neumjesno” i „šokantno” ako se nekome poželi da jednom bude majka ili da se pohvale dvije djevojke tako što im se, zbog postignutih rezultata iz energetike, kaže da je budućnost hrvatske energije u njihovim rukama.

Jest, znamo, Jutarnji vjerojatno misli da je šokantno i neumjesno pohvaliti djevojke koje su se iskazale na tom polju kad svi znamo” da budućnost hrvatske energije valjda mora biti samo u rukama masonerije?!

Zamislite sad ovo, navodno neki čitatelj rekao „kako je rektor Boras u polusatnom uvodnom govoru pozivao studente da ostanu u Hrvatskoj i rađaju djecu.”

U čemu je problem, rekli bi vi, zar ne? Ali, ostati u Hrvatskoj i rađati djecu je očito problem Jutarnjem?! Zamislite, jedan rektor govori o rađanju, a ne poziva na kasapljenje djece u utrobama majki. Stvarno moraš biti šokiran kada to čuješ, osobito ako si zaposlenik Jutarnjeg, zar ne?

„Nagrađenoj trudnoj studentici, kada je došla po nagradu, komentirao je ima li što ljepše, pametna, vrijedna i buduća majka”, navodi Jutarnji “šokantnu” izjavu rektora Borasa.

Valjda ovi u Jutarnjem, kada vide trudnu studenticu i još pri tom studenticu koja dobiva nagradu, pomisle da je neprimjereno da ona rodi i da vjerojatno nije normalna?! Moguće pomisle zašto to dijete nije abortirala ili otkuda ona trudna majka pa da može dobiti nagradu, jer valjda u Jutarnjem misle da je trudnoća odlika samo onih koji nemaju pameti?!

Pa, toj trudnoj studentici je to njeno dijete sve i zato svaka čast rektoru Borasu što je pokazao da zna cijeniti vrijednosti na kojima svijet opstaje.

Uglavnom, sve dobro i pohvalno što je prof. dr. Damir Boras očinski rekao studentima, masonizirani (?) Jutarnji je jedva dočekao priliku kako bi ocrnio.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...