Petak, 19. travnja 2024.

Djed je kupovao hranu, a unuk je vrištao: Trik koji svi roditelji moraju znati!

Na žalost, nije nikakvo čudo vidjeti dijete koje u dućanu vrišti jer želi da mu roditelji kupe čokoladu ili nešto drugo što je iznenada postalo nužno u dječjoj glavi.

Promatrači obično imaju svoje ideje što bi u tom trenutku napravili. Uglavnom kritiziraju roditelje što nisu odgojili svoju djecu, ali jedno je sigurno – najgore je onom čije dijete vrišti i nikako se ne će smiriti pa roditelji uglavnom dobiju slom živaca.

Kako ostati miran u takvoj situaciji? Možda ipak postoji rješenje!

Naime, internetom se vrlo brzo proširilo iskustvo jedne žene koja je u shoping centru promatrala djeda koji je kupovao neophodne namirnice, dok je njegov trogodišnji unuk vrištao, prvo za keksom, zatim za nekim voćem, pa žitaricama, sokom, a onda i za čokoladicama.

“Vidjelo se da mu nije lako. Ali, dok je uzimao neophodne stvari s polica pritom provjeravajući spisak, stari čovjek je potpuno smirenim glasom govorio: ‘Polako, Ante, nećemo još dugo. Polako, dečko’, i nastavio s traženjem namirnica sa spiska”, govori žena koja je sve to promatrala.

Nakon nekoliko minuta, dijete je opet krenulo s vrištanjem, a djed je samo rekao: “U redu je, Ante, još nekoliko minuta i idemo. Izdrži, dečko”.

Na izlazu iz dućana, dijete je počelo izbacivati stvari iz kolica, a žena je opet čula djeda kako smireno govori:

“Ante, opusti se, prijatelju. Nemoj biti uznemiren. Bit ćemo doma za nekoliko minuta. Ne uzbuđuj se, Ante”.

Žena je bila oduševljena smirenošću ovog djeda te je pošla je za njima na parking, gdje je stari čovjek upravo spremao vrećice s namirnicama u automobil i nije mogla odoljeti, a da mu se ne obrati:

“Oprostite gospodine, znam da me se ovo ne tiče, ali stvarno ste bili sjajni! Ne znam kako ste uspjeli. Cijelo vrijeme ste zadržali smirenost i koliko god da je on bio glasan i dovodio vas u stanje očaja, vi ste neprekidno smireno govorili da će sve biti u redu. Ante stvarno ima sreću što ima takvog djeda.”

Djed se samo nasmiješio i rekao:

“Hvala vam gospođo, ali pogriješili ste. Ja sam Ante. Ovo derište se zove Luka”, rekao je djed i ostavio ženu u apsolutnom šoku.

Kruži internetom

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...