Petak, 26. travnja 2024.

Francuski znanstvenik objavio fotografiju kobasice i tvrdio kako se radi o zvijezdi najbližoj Suncu?!

“Étienne Klein, slavni fizičar i direktor francuske Komisije za alternativne energije i atomsku energiju, prošlog je tjedna na Twitteru podijelio sliku ljute španjolske kobasice, pohvalivši “razinu detalja” koju slika pruža”, javlja CNN.

Fotografiju kobasice i tekst koji je francuski znanstvenik na svom Twitteru objavio podijeljen je do trenutka pisanja ovog teksta 3342 puta.

Tako je taj je cijenjeni znanstvenik, uz priloženu fotografiju kobasice, doslovno napisao: “Fotografija Proxime Centauri, zvijezde najbliže Suncu, koja se nalazi 4,2 svjetlosne godine od nas. Snimio ju je James Webb svemirski teleskop. Koja razina detalja… Svakim danom se otkriva novi svijet”.

S obzirom da je “znanost” postala nova religija kojoj njeni sljedbenici slijepo vjeruju, a pogotovo što se radi o eminentnom “stručnjaku” ne treba nas zato čuditi što su njegov twitt toliko puta oduševljeno dalje podijelili drugi “znanstvenici”.

No kada je izašlo u javnost da se radi o fotografiji ljute španjolske kobasice, “znanstvenik” je priznao prijevaru i rekao kako se samo šalio.

Ovaj puta smo dobro prošli jer da “znanstvenik” nije priznao prijevaru i da nije izašlo u javnost kako se radi tek o fotografiji “kulenove seke”, mogla je ova zvijezda iz sazviježđa kobasica ući i u udžbenike?!

Ako može on, zašto ne biste i vi?

Ukoliko i vi želite biti uspješan “znanstvenik” s međunarodno priznatom karijerom to možda najlakše možete postići ako slijedite ovu “znanstvenu” metodologiju:

1. Pronađite fotografiju neke daske od drveta na internetu

2. Na istoj toj fotografiji načinite kružnicu te na taj način odredite granice vašeg “planeta” kojeg želite “otkriti”

3. Obavezno zacrnite sve izvan kruga jer je poznato da je svemir duboke crne boje te da se na takvim “fotografijama” ni u kojem slučaju ne smiju vidjeti zvijezde

4. Pomičite krug kako biste napravili više “fotografija” iz različitih kutova

5. Za dobivanje dodatnih bodova u “znanstvenoj” zajednici sjenama stvorite privid kugle

6. Kao dokaz autentičnosti, na jednu od “fotografija” obavezno zalijepite crtež nekog satelita koji je snimio “fotografiju”. Ionako se nitko u “znanstvenoj zajednici” neće pitati tko je slikao satelit, zar ne?

7. Gotove “fotografije” ponudite mainstream medijima uz tvrdnju kako se radi o planetu udaljenom 4,78 svjetlosnih godina te od neke europske komisije tražite silne novce za vaše dalje “znanstveno istraživanje”

8. I najvažnije,… nikada, ali nikada nemojte priznati prijevaru!

NAPOMENA:
Ni u kojem slučaju nam nije namjera se rugati znanosti jer sama Katolička Crkva je upravo ona koja je dala najviše doprinosa toj istoj znanosti. Ono što nam jest cilj je ukazati kako je itekako važno provjeravati one koji se pozivaju na “znanost” i kojima je “znanost” postala božanstvo kojemu bezrezervno vjeruju.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...