Subota, 20. travnja 2024.

Pogledajte video u kojem Josip Broz Tito skviči kao kakva baba

Znamo da se kaže “o pokojnicima sve najbolje”, ali što ako je taj pokojnik odgovoran za smrt naših pokojnika? Što ako je taj pokojnik na više mjesta proglašen jednim od najvećih zločinaca 20. stoljeća?

Čisto da podsjetimo, u Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini valjda nema kuće koja nije bila zavijena u crno, između ostaloga, baš zbog – njega. Sjetimo se da je, prema nekim povjesničarima, samo u Sloveniji preko 900 grobišta te da je ukupno na Križnom putu 1945. godine stradalo 600.000 do 900.000 ljudi, žena i djece čija je jedina krivica bila što su Hrvati.

No o “pokojnicima sve najbolje” pa zato nećemo reći da smo uživali gledajući ovaj video gdje ovaj beskrupulozni zločinac vrišti kao najobičnija baba.

Naime, Josip Broz Tito je 1976. godine bio u posjetu tadašnjem predsjedniku Švedske, Olafu Palmeu i onako graciozan kakav je inače i bio, nije pazio i gurao je ruku gdje nije smio. Dok bi drugi ljudi jednostavno izašli sa stražnjeg sjedala, “naš drug Tito” odlučio je, onako partizanski, iskoristiti priliku i gurnuti ruku prema otvorenim prednjim vratima.

I tu se događa filmska scena, Olaf Palme i njegova supruga čekaju, a drug Tito prije nego je izašao, krenu se derati kao kakva svinja. Ne smijemo niti pomisliti što se Šveđanima tada motalo po glavi, ali osmijehe nisu mogli sakriti.

Možda su mislili da su to neki komunistički plemenski običaji, ali u svakom slučaju je bilo vidljivo da seljačić ne zna kako se izlazi iz automobila.

O čemu se radi? Tu njegovu partizansku akciju preuzimanja, ne stanova u centru grada, nego prednjih vrata automobila nije zapazio pomoćnik te je, kako se i očekuje, nonšalantno zalupio svoja prednja vrata i na taj način Titu priklještio ruku.

I tu kreću urlici koji, ne samo Olafu Palmeu, nego svakom prosječnom gledatelju moraju izmamiti osmijeh na lice. Na žalost, Tita nisu ostavili da vrišti nego je pomoćnik brže-bolje otvorio vrata i tako oslobodio, neki bi rekli, zarobljenog majmuna.

Eto, o “pokojnicima sve najbolje”, a za potpuni dojam obvezno raspalite zvučnike do kraja kako biste čuli Tita kako govori strane jezike.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...