Četvrtak, 25. travnja 2024.

Automobili postaju sve veći, ali ne i gradske ulice

Na Facebook stranici Urban Cycling Institute objavil su zanimljiv prikaz razvoja automobila i njihov rast u odnosu na 1840. do danas. Prikaz zorno prikazuje kako su kroz godine automobili sve veći i veći, ali kako njihov rast ne prati i širina ulica.

Tako možemo vidjeti da je ista ulica 1840. godine mogla pristojno podnijeti vožnju četiri automobila, a danas tek tri.

Foto: Screenshot Facebook

To nas dovodi do novog problema. Netko stručan bi obratio pozornost na tu činjenicu i rješavao problem prometnica, ali poznavajući povijest partizanskog pokreta, ne bismo se čudili ako “stručnjaci” iz Možemo! taj problem riješe tako da jednostavno izbace automobile.

Razumijete, nisu problem prometnice koje ne prate razvoj auto industrije nego automobili koji rastu?! S obzirom da je poznato da partizanski pokret ne zna riješiti problem nego samo preuzeti nešto, odnosno doći na gotovo i onda uništiti sve što valja, ne bismo se čudili ako partizanskom pokretu uskoro padne na pamet gradske prometnice pretvoriti u biciklističke staze. Osim toga, bicikl je puno sličniji konju na kojem su njihovi pretci ujahali u grad Zagreb pa nas tako nešto ne bi trebalo čuditi, zar ne?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...