Petak, 29. ožujka 2024.

Globalisti iz Davosa žele kontrolirati i špijunirati naše mozgove

Na Svjetskom ekonomskom forumu, godišnjem okupljanju globalističke elite u Davosu, predstavljena je tehnologija praćenja moždanih valova koja bi kompanijama omogućila da otkriju koliko naporno njihovi zaposlenici rade, jesu li ometeni nečim, pa čak i koliko su razvijeni emocionalni odnosi među zaposlenicima.

Na kontroverznom predavanju Are you ready for brain transparency? (hrv. Jeste li spremni za transparentnost mozga?) voditeljica je rekla kako će “novi alati“ omogućiti ne samo da se uoči „obraća li osoba pozornost na posao ili su joj misli odlutale, već će se moći uočiti na što točno osoba obraća pozornost”. Ovdje možete pogledati kratak video o kontroli mozga koji je prikazan na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

U kratkom videu je prikazano radno mjesto u budućnosti, na kojem će poslodavac uz pomoć moždanih valova moći primjerice otkriti ima li zaposlenica ljubavne osjećaje prema kolegi, pa poslati i upozorenje preko poruke zaposlenici da usmjeri misli na posao.

Voditeljica predavanja je rekla da postoji namjera kombinirati „aktivnosti moždanih valova s drugim oblicima softvera i tehnologije nadzora, čime će poslodavac dobiti precizan uvid u to što zaposlenik radi“.

U sljedećoj sceni videa vlada traži podatke o moždanim valovima zaposlenika kako bi pronašla moguće prijestupnike zakona. Prema zamisli globalista iz Davosa tehnologija će odlučivati tko je zločinac, točnije na temelju sinkroniziranih moždanih aktivnosti osoba bi bila osuđena za zločin iako je nevina, zato što je radila s nekim na određenom projektu.

Voditeljica je nakon videa rekla da je svrha prikazivanja ove distopijske budućnosti čitanja misli napravljena s ciljem da se promovira “pozitivna“ tehnološka upotreba praćenje mozga. Cilj predavanja je da javnost bude spremna na nove eksperimente, jer voditeljica „ne želi da reakcije na ovo (ovaj video) bude, zabranimo ovo“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...