Subota, 27. travnja 2024.

Dolazi li dan kada će vas liječnici moći odbiti liječiti?

Hoće li doći dan kada će vam biti uskraćen medicinski tretman jer ste bijelac, muškarac, žena ili pripadnik neke druge skupine “tlačitelja“? Naravno da hoće, i dolazi prije nego što mislite. Čak i u Tennesseeju, gdje je Donald Trump osvojio 60% glasova 2020., novo izvješće otkriva da se rodna ideologija infiltrirala u medicinske institucije te savezne države.

Organizacija Do No Harm je napravila izvještaj koji je posvećen zaštiti „pacijenata, liječnika i zdravstvene skrbi od medicinskih praksi koje se temelje na diskriminatorskim ideologijama koje izazivaju podjele“. Iz organizacije Do No Harm upozoravaju da „isti radikalni pokret koji stoji iza kritičke rasne teorije u školstvu se sada krenuo infiltrirati i u zdravstvo“.

Jedan od onih koji su to uvidjeli je John Sailer, član Nacionalne udruge znanstvenika, koji je objavio članak u The Tabletu prošle srijede pod naslovom „Dobrodošli u američke rasne medicinske škole”. U tekstu autor tvrdi da možemo „zaboraviti na zakletvu da liječnici neće činiti zlo” jer su nove generacije liječnika vjerne rasnim dogmama.

John Sailer je primijetio da „medicinske škole i škole javnog zdravstva sve više s entuzijazmom prihvaćaju nove “vrijednosti“ koje uspostavljaju dalekosežne politike kako bi pokazale svoju predanost cilju“. Ključni aspekt ove nove ideologije je, prema Johnu Saileru, „metodologija istraživanja pod nazivom ‘javnozdravstvena kritička rasna praksa’ (PHCRP), koja je osmišljena, kao što ime sugerira, da primijeni kritičku rasnu teoriju u javnom zdravstvu“.

Oni koji se smatra pripadnicima marginaliziranih grupa dobit će povlašteni tretman, dok će oni koji su dio klasa koje su označene kao “tlačitelji“ čekati da ih liječnik primi u ordinaciju. To se već događa, a znanstvenik Sailer je istaknuo da su „tijekom vrhunca pandemije COVID-a, New York, Minnesota i Utah izdali smjernice za dodjelu monoklonskih protutijela rasnim i etničkim manjinama“.

Dr. Jane Orient, izvršna direktorica Udruge američkih liječnika i kirurga (AAPS), izjavila je da su novi kolegiji, tj. programi na medicinskim fakultetima protiv kršćanstva i znanosti. Nove programe promiče Udruga američkih liječnika (AMA).

Možemo li ovako nešto, u drugačijoj formi, uskoro očekivati i u Hrvatskoj?

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...