Utorak, 23. travnja 2024.

Preporučujemo: Evo normalnog crtića za djecu

Prošli mjesec se u našim kinima počeo prikazivati novi animirani film za djecu inspiriran svijetom iz popularne igre. Nakon hrpe woke ideoloških crtića za djecu, konačno je izašao normalan crtić  „Super Mario Bros. Film“ s Chrisom Prattom (Mariom) i Anyom Taylor-Joy (princezom Peach) u glavnim ulogama. Ovaj animirani film uvelike podsjeća na kultni film „Super Mario Bros.: Velika misija spašavanja princeze Peach“ iz davne 1986., što je ujedno bio i prvi film iz Super Mario franšize.

U ovom filmu uživat će i stariji i mlađi obožavatelji klasičnih videoigara i moći će još jednom doživjeti svoje omiljene likove, a u filmu će se Mariu, Luigiju i princezi Peach pridružiti Toad (Keegan-Michael Key), Donkey Kong (Seth Rogen) i Bowser (Jack Black). Radnja filma je jako uzbudljiva, a kako ne bih otkrio cijeli sadržaj filma, reći ću samo da je Bowser zarobio Mariovog zelenog brata na početku filma, a Mario ga mora spasiti od negativca koji je zaljubljen u princezu Peach – piše pjesme o njoj i želi da se uda za njega.

Napominjem kako je ovaj novi film jedan od rijetkih uradaka Hollywooda vrijedan pažnje, a gledatelje vraća u sretnija vremena kada naš svijet nije bio toliko opsjednut političkom korektnošću. Dok budete gledali film sa svojom djecom ne morate se brinuti da će biti govora o klimatskim promjena, niti jedan lik u filmu istražuje alternativnu seksualnost, a začudno nema ni govora o društvenoj pravdi.

Naprotiv, u filmu postoji suptilna poruka herojstva, koje je prikazano kao unutarnji proces. Radi se o procesu nadilaženja samoga sebe – čak i vlastitih nedostataka – kako bi učinili nešto izvanredno.

Stoga ne treba čuditi da je Hollywood Reporter izvijestio da je film do sada zaradio više od sedamsto milijuna dolara u globalnoj prodaji ulaznica. To je znak da potrošači još uvijek imaju potrebu za dobrim filmovima. Možda je vrijeme da ključni ljudi u filmskoj industriji, to jest u Hollywoodu, shvate da je potrebno usredotočiti se na dobru priču, a ne na woke ideologiju.

Ovdje možete pogledati trailer za novi animirani film.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...