Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

NOVA PJESMA: Nakon duljeg izbivanja iz javnosti, Thompson u novom domoljubnom projektu

Danas je na YouTubeu objavljena dugo iščekivana pjesma „Zemlja heroja“. Uz Marka Perkovića Thompsona, koji se zbog sinovljeg zdravlja povukao s glazbene scene prije više od godinu dana, pjesmu izvode Dražen Žanko, Mate Bulić, Stanko Šarić, Tomislav Bralić i ex Ladarice. Projekt koji je počeo prije desetak godina uspješno je realiziran.

Autor glazbe i teksta je Sven Gleđa. Spot su snimali Marko Jurić i Sven Stefanović, a montažu potpisuje Luka Hrvatić. Producent ovog projekta je poznati violist Mario Rucner – brat Ane Rucner, koji je potvrdio ovom pjesmom kako svaki novi glazbeni projekt pretvori u hit. Prvu hit pjesmu „Lika“ snimio je kao duet zajedno s Rajkom Dujmićem, a posvetio ju je velikom prijatelju Željku Oreškoviću Macoli i Ličanima, kojima se želio odužiti za gostoprimstvo. Dok se kao producent proslavio pjesmom „Sinovi Podravine“, u kojoj je promovirao ljepote Podravine i pitomačkog kraja.

Spot je sniman na više lokacija u Hrvatskoj (Sinj, Slavonija, Zadar, Zagreb) i u Hercegovini. U spotu se pojavljuju umirovljeni vojnici (branitelji) Hrvatske vojske, među kojima je i umirovljeni vojni pilot Ivan Selak, i članovi obitelji poginulih branitelja. Pjesma je spomen i zahvala svima onima koji su pridonijeli nezavisnosti naše domovine Hrvatske.

Pjesmu „Zemlja heroja“ možete pogledati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...