Subota, 27. srpnja 2024.

Hodočašće u Fatimu i Santiago de Compostelu

Poštovani prijatelji!  

S veseljem vas obavještavam da Zaklada Vigilare, na čelu s predsjednikom dr. Vicom Batarelom, predvodi hodočašće u Fatimu (Portugal) i Santiago de Compostelu (Španjolska), uz duhovno vodstvo (Svete Mise i ispovijed) dvojice svećenika, fra Roberta Perišića iz samostana u Cerniku i vlč. Ivana Živića, upravitelja svetišta Gospe Šumanovačke kod Gunje.

Dijelove putovanja Zaklada koordinira s jednom putničkom agencijom.

Ako želite biti sudionik ovog hodočašća prijavite se što prije jer je broj mjesta ograničen (do 50 osoba). Djelatnici Zaklade primat će prijave i davati upute u vezi plaćanja, koje će se obavljati s putničkom agencijom. Cijena je 1 000 eura što uključuje sve troškove prijevoza, smještaja i puni pansion.

Moguće je plaćanje i na rate samo preko Diners kartice ili u mjesečnim ratama prije puta u dogovoru s agencijom. Prilikom prijave agenciji, putnik uplaćuje 30%, a ostatak od 70% treba uplatiti jednokratno ili obročno najkasnije 14 dana prije putovanja. 

Svoje ime i prezime te način plaćanja (odjednom ili obročno) možete dojaviti na e-mail adresu: [email protected] ili na broj (01) 6446 421.

Program hodočašća

1. dan, subota 19. listopada 2024.
Let iz Zagreba do Lisabona, razgledavanje Lisabona, dolazak u Fatimu

ZAGREB – LISABON Nalaženje putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 4 sata ujutro kod šaltera informacija i predaja karata putnicima. Predaja prtljage i carinske formalnosti. Let za Frankfurt u 6:00 sati (let LH1405). Polazak iz Frankfurta za Lisabon u 9:15 sati (let LH 1166). Dolazak u Lisabon u 11:25 sati. Razgledavanje Lisabona autobusom: četvrt Belem sa samostanom Mosteiro dos Jeronimus u gotičko-renesansnom stilu, tvrđava Tore de Belem i spomenik portugalskim osvajačima, crkva sv. Antuna, stara gradska jezgra… Smještaj u hotel. Sveta Misa. Večera. Noćenje.

2. dan, nedjelja 20. listopada 2024.
Fatima

FATIMA Doručak. Odlazak na križni put do sela Aljustrel i razgledavanje rodnih kuća vidioca Jacinte, Franje i Lucije. Duhovna obnova koju predvodi fra Robert Perišić. Sveta Misa. Ručak. Razgledavanje svetišta nastalog na mjestu ukazanja 1917. godine. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i vlastite potrebe. Večera. Odlazak na večernju procesiju. Noćenje.

3. dan, ponedjeljak, 21. listopada 2024.
Fatima, Alcobaca, Nazare, Batalha

FATIMA – ALCOBAÇA – NAZARE – BATALHA – FATIMA Sveta misa. Doručak. Odlazak do ALCOBAÇE, posjet velebnoj gotičkoj Marijinoj crkvi, nastavak do NAZAREA i boravak u tipičnom ribarskom selu na obali Atlantika u kojem se nalazi jedno od najstarijih portuglaskih svetišta „Gospa od Nazarea“. Izlet završavamo u BATALHI, u kojoj se nalazi poznati dominikanski samostan i bazilika Santa María de Vitoria. Povratak u Fatimu. Večera. Večernja procesija sa svijećama. Noćenje.

4. dan, utorak, 22. listopada 2024.
Coimbra, Porto, Santiago de Compostela

COIMBRA – SANTIAGO DE COMPOSTELA – Sveta misa. Doručak. Vožnja do COIMBRE – najvećeg grada središnje portugalske regije Costa Prate. Razgledavanje i šetnja starom gradskom jezgrom i slobodno vrijeme za vlastite potrebe. Nastavak vožnje do PORTA i slobodno vrijeme za šetnju starom gradskom jezgrom. Vožnja prema Španjolskoj do SANTIAGA DE COMPOSTELE – svetišta sv. Jakova apostola u pokrajini Galiciji. Poslije Jeruzalema i Rima treće na svijetu hodočasničko mjesto u srednjem vijeku. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan, srijeda, 23. listopada 2024.
Santiago de Compostela, Braga, Fatima

SANTIAGO DE COMPOSTELA – BRAGA – FATIMA Doručak. Razgledavanje svetišta i romaničke katedrale sv. Jakova sa svetčevim grobom. Sveta Misa. Odlazak do BRAGE i svetišta BON JESUS DO MONTE na brijegu visokom 400 m do kojeg vodi velebno stubište. Razgledavanje svetišta i nastavak vožnje do Fatime. Smještaj u hotel. Večera. Odlazak na procesiju sa svijećama. Noćenje.

6. dan, četvrtak, 24. listopada 2024.
Let Lisabon – München – Zagreb

LISABON – ZAGREB – Sveta Misa. Doručak. Slobodno za vlastite pobožnosti i potrebe. Vožnja do LISABONA i odlazak u zračnu luku. Let za München u 14:25 sati (let LH1779). Dolazak u München u 18:25 i let za Zagreb u 20:20 (let LH1730). Slijetanje u Zagreb u 21:20 sati čime hodočašće završava.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...