Subota, 27. travnja 2024.

‘ANTIFAŠISTIČKI’ DERNEK U ZAGREBU Mesić dobio ček, pa zapjevao ustaške pjesme, publika skandalizirana!

U povodu Dana antifašističke borbe Grad Zagreb je građane u srijedu navečer ‘počastio’ besplatnim koncertom TBF-a na Trgu žrtava fašizma, a gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako se “nova gradska vlast ponosi antifašističkom borbom, a to bi trebao i cijeli hrvatski narod”.

Među gostima bio je i Stjepan Mesić, u vrijeme Domovinskog rata poznat po proustaškim govorima u dijaspori i po pričanju viceva koji su ismijavali današnje dominantne partizansko-komunističke narative.

Kažu upućeni da je Mesić – posebno kad je trebalo dobiti čekove – znao i zapjevati ustaške pjesme. Kasnije se pravdao da je samo otvarao usta. Vjerojatno je otvarao usta i kad je tvrdio da je Hrvatska dva puta pobijedila u Drugome svjetskom ratu.

Nismo uspjeli doznati je li i na današnjem „antifašističkom“ derneku Mesić demonstrirao vokalne sposobnost niti jel je u “muvingu” bilo kakvih čekova.

Je li zapjevao ustaške ili partizanske pjesme ili je samo mastio bradu mladom prasetinom, dakako – kao i uvijek – na račun poreznih obveznika?

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...