Subota, 27. travnja 2024.

VAGONI ZA KONAČNO RJEŠENJE Hitler na bošnjačkom prosvjedu protiv promjene Izbornog zakona

Sinoć je ispred zgrade Ureda visokog predstavnika u Sarajevu održan prosvjed bošnjačko-unitarističkih snaga protiv prijedloga promjene Izbornog zakona.

Na prosvjedu su bili predsjednik SDA Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, SBB-a Fahrudin Radončić i drugi. Jasno je, dakle, da je riječ o političkoj organizaciji prosvjeda, a ne o spontanom okupljanju ljudi.

Jedan umirovljenik iz Sarajeva je za portal “Avaz” govorio o razlozima zašto se pojavio na protestima.

“Ne znam što da kažem, sve je rečeno. Mi sve tražimo, a ništa nećemo poduzetu. Pitam gospodina Schmidta je l’ on ovdje došao da pravi mir ili je došao da pravi nekakve svađe i rat? Ako je došao za rat nek ide odmah u svoju Njemačku. Nek on preuzme sve one stvari koje su u Njemačkoj, pa nek ih primjeni ovdje. Nek se ne šali s glavom i nek ne radi ovo što radi. Pitam Milanovića, pitam Čovića, pitam sve, tko je u Hrvatskoj manjina. Hrvati s osam posto hoće da upravljaju BiH. Ne može tako “, poručio je.

Jedan od prosvjednika otišao je korak dalje i izjavio da Hrvati u BiH “prave državu, a da je nemaju” i da su Hrvati “treći i najmanji narod koji se može staviti u dva željeznička vagona”.

Očito bi bošnjački radikali kao Hitler Židove – Hrvate potrpali u vagone i tako konačo riješili “hrvatsko pitanje”.

Ipak, broj Hrvata na području današnje Bosne i Hercegovine u vrijeme turskih zuluma (u kojima su sudjelovale i poturice) znao je biti i manji, a u jednom je trenutku pao na 20.000.

Hrvate iz BiH ne će iskorijeniti niti današnji nasljednici osmanlijskih politika. Unatoč svojim planovima i snovima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...