Četvrtak, 18. travnja 2024.

Russell Crowe će u svome sljedećem filmu glumiti poznatog svećenika egzorcista

Zvijezda filma Gladijator, glumac Russell Crowe uskoro će glumiti svećenika egzorcista, vlč. Gabrielea Amortha (1925.-2016.), u sljedećem filmu Juliusa Averyja Papin egzorcist.

Sljedeći filmski projekt australskog redatelja i scenarista Juliusa Averyja je temeljen na memoarima i životu vlč. Gabrielea Amortha, egzorcista Rimske biskupije koji je preminuo 2016. godine i za kojeg se smatra da je izveo više od sto tisuća egzorcizama u svome životu. Snimanje je nedavno započelo u Irskoj te s nestrpljenjem iščekujemo ovaj film u našim kinima 2023.

Život vlč. Amortha doista ima pregršt anegdota za jedan film. Ako su anegdote iz njegova djetinjstva rijetke, ostatak njegova života otkriva mnoge aspekte ovog fascinantnog lika. Primjerice, s osamnaest se godina pridružio pokretu otpora i primio Croix de guerre. Nakon studija prava ušao je u Družbu svetog Pavla i zaređen je 1954., a 1986. pridružio se Rimskoj biskupiji kao svećenik egzorcist. Tadašnji su ga mediji opisivali karikaturalno govoreći da je oštar i strog, poput svećenika koji je došao iz srednjeg vijeka. Ipak, vlč. Amorth je bio puno više od toga. Veliki intelektualac, koji se nije bojao suočiti sa znanošću te je pisao brojne knjige o egzorcizmu i svojim osobnim iskustvima, koliko fascinantnim toliko i zastrašujućim.

Australski glumac Russell Crowe, koji je osvojio Oscara (2000.) za svoj rad u Gladijatoru, prethodno je glumio u drugom religioznu filmu Noa, tumačeći lik Noe. Sljedeći korak bit će stoga tumačenje vlč. Gabrielea Amortha u filmu posvećenom najpoznatijem egzorcistu, što je uloga sasvim drugačija od onih koje je do sada Russell Crowe imao.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...