Petak, 19. travnja 2024.

Transrodni muškarac se suočava s optužnicom za seksualno zlostavljanje!

Muškarac koji se suočava sa sedamdeset dvije optužbe za seksualno zlostavljanje djece pušten je iz pritvora uz jamčevinu do suđenja. Sud je navodno odbio dopustiti da se muškarac pošalje u pritvor za muškarce zbog transrodnog identiteta.

Muškarac iz Sydneya, čije ime još nije objavljeno u medijima, optužen je za incest, fizički napad, seksualno zlostavljanje i druge nemoralne radnje koje je navodno počinio nad svoje dvije male sestre.

U srijedu je na sudu u Canberri rečeno da su dvije djevojčice, u dobi između pet i dvanaest godina, bile zlostavljane tijekom sedam godina – od 2006. do 2013. Zlostavljanje je zaustavljeno tek nakon što se optužena suočila brata s ocem zbog čega je optuženi napustio dom.

Kako javlja ABC News, tužiteljstvo je sudu reklo da je optuženik gušio djevojčice, čak da je jednoj sestri držao glavu pod vodom kako bi je zastrašio da šuti o seksualnom zlostavljanju.

Tužitelj je rekao da optuženika ne bi trebalo pustiti uz jamčevinu zbog rizika da bi mogao pokušati zastrašiti žrtve i ometati dokaze u predmetu. Međutim, odvjetnik koji brani optuženika je tvrdio da bi on trebao biti pušten dok čeka suđenje na temelju toga što dugo nije imao kontakt s obitelji.

Predsjedavajuća sutkinja Jane Campbell pristala je pustiti muškarca, unatoč priznanju da je u prošlosti bio poznat po korištenju nasilja kako bi ušutkao djevojke.

„[On] je bio upozoren otkad je optužba iznesena 2013.”, rekla je sutkinja Campbell u obrazloženju oslobađanja, nastavljajući: „[On] nije imao kontakta s obitelji od tog vremena”. Tijekom cijele rasprave o optuženom se govorilo u ženskom rodu.

Sud je zatim odvagao kako je potrebno brinuti se za zdravlje optuženika, izražavajući zabrinutost da će on biti zadržan u centru Alexander Maconochie, ustanovi u Canberri za muške zatvorenike. Sutkinja Campbell je ustvrdila da bi njegovo smještanje u zatvor za muškarce bilo neprikladno.

Ako bude osuđen, onda će muškarac vjerojatno biti zatvoren u popravnoj ustanovi za žene, u skladu s politikom rodnog identiteta koja se provodi u cijeloj zemlji.

Nastavak suđenja je u studenome te se nadamo da će pravda pobijediti.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...