Subota, 20. travnja 2024.

BOLNICE NA KOTAČIMA ZA POBAČAJ: Novi pakleni plan organizacije Planned Parenthood

Planned Parenthood odgovara na ograničenja pobačaja u mnogim saveznim državama iskušavajući nešto novo, a to je „bolnica na kotačima“ u kojima bi radili pobačaje. Poslat će u saveznu državu Illinois prve „bolnice na kotačima“ do kraja ove godine.

Dok najveći nacionalni pružatelj usluga pobačaja odabire najbolje lokacije i rute za mobilnu bolnicu, isto tako razmatra prostor ispred crkava kao „potencijalne točke zaustavljanja“, izvijestio je National Public Radio u ponedjeljak.

„Bolnice na kotačima“ vozit će duž granice Illinoisa – države s liberalnim zakonima o pobačaju – kako bi udovoljili trudnicama u susjednim saveznim državama u kojima je zabranjen pobačaj nakon poništenja presude u korist Roea. Točnije, „bolnice na kotačima“ putovat će blizu granica jugoistočnog Missourija, zapadnog Kentuckyja i sjeveroistočnog Tennesseeja dok će boraviti u Illinoisu.

Ove godine „bolnice na kotačima“ dijelit će tablete za pobačaj do jedanaestog tjedna trudnoće, izvijestio je National Public Radio. Sljedeće godine namjeravaju ponuditi operacije za ubijanje beba. Nadalje, zanimljivo je kako Planned Parenthood nije odgovorio na upite od novinara Catholic News Agency vezano uz „bolnice na kotačima“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...