Četvrtak, 25. travnja 2024.

DC Comics otkazuje seriju stripova o woke biseksualnom Supermanu

DC Comics otkazuje seriju stripova „Superman: Son of Kal-El“, koju je lansirao prošle godine o biseksualnom Supermanu, zbog loše prodaje. Osamnaesto izdanje serije stripa, koje bi trebalo izaći u prosincu, bit će posljednji nastavak ove serije stripova, objavio je izdavač na konferenciji o stripovima u New Yorku, prema izvješćima novinara.

Serija stripova je pratila sedamnaestogodišnjeg Jonathana Kenta, sina Clarka Kenta i Lois Lane, kako se bavi brojnim društvenim problemima, uključujući klimatske promjene, pucnjave u srednjim školama i spašavanje „imigranata bez dokumenata“. Autori stripa su se čak sadržali od stavljanja maski likovima u nastojanju da se ublaži širenje panike u vezi COVID-a 19 u fikciji.

Tinejdžerski junak serije započinje vezu s muškim prijateljem po imenu Jay Nakamura u petom broju stripa. Autor ovog novog stripa o Supermanu, Tom Taylor, rekao je New York Timesu prošle godine u listopadu da će Jonathan Kent biti biseksualac, rekavši: „Ideja da Clarka Kenta zamijeni drugi hetero bijeli spasitelj činila se kao propuštena prilika za one koji su drugačiji“.

Prvo izdanje stripa Superman: Son of Kal-El bilo je tek sedamnaesto na listi najprodavanijih stripova u mjesecu kada je objavljen (srpanj 2021.). Prodan je u 68.800 primjeraka, dok je novo izdanje stripa o Batmanu prodano u 125.000 za četvrto mjesto na ljestvici najprodavanijih stripova.

Četvrto izdanje stripa prodano je u samo 37 500 primjeraka, što mu je donijelo slabo pedeset peto mjesto na listi najprodavanijih stripova za listopad 2021.

Iako je predviđeno da se strip završi, lik Jona Kenta nastavit će živjeti u novoj seriji stripova po naslovom Adventures of Superman: Jon Kent. The six-issue miniseries, čiji će autor isto tako biti Taylor, a očekuje se da će izdavanje stripa početi u siječnju 2023.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...