Srijeda, 24. travnja 2024.

Elon Musk preuzima kontrolu nad Twitterom i odmah smjenjuje direktore

Elon Musk preuzeo je kontrolu nad Twitterom i smijenio izvršnog direktora, glavnog financijskog direktora i glavnog odvjetnika tvrtke, rekle su u četvrtak navečer dvije osobe upoznate sa situacijom.

Rekle su da je Musk samog sebe zadužio za vođenje navedene platforme društvenih medija i da je otpustio izvršnog direktora Paraga Agrawala, financijskog direktora Neda Segala i glavnog pravnog savjetnika Vijaya Gaddea. Nijedna osoba nije htjela biti identificirana zbog osjetljive prirode posla.

Musk je ranije izrazio negodovanje zbog Twitterove politike oglašavanja, sugerirajući davanje većeg naglaska na druge modele kao što su plaćene pretplate koje ne će dopustiti velikim korporacijama da diktiraju politiku o tome kako društveni mediji funkcioniraju. Ali je u četvrtak uvjeravao oglašivače da želi da Twitter bude „najcjenjenija platforma za oglašavanje na svijetu“.

Očekuje se da će Musk u petak izravno razgovarati sa zaposlenicima Twittera ako se dogovor zaključi, prema internom memorandumu citiranom u nekoliko medija. Unatoč unutarnjoj zbunjenosti i strahu povezanim s otpuštanjima ili promjenom poslovanja tvrtke, čelnici Twittera ovaj su tjedan barem formalno čestitali Musku na preuzimanju tvrtke.

Muskov očiti entuzijazam oko posjeta sjedištu Twittera ovog tjedna bio je u oštroj suprotnosti s jednim od njegovih ranijih prijedloga, a to je da zgradu Twittera pretvori u sklonište za beskućnike jer u zgradi radi tako malo zaposlenika.

Washington Post prošlog je tjedna izvijestio da je Musk potencijalnim ulagačima rekao da planira otpustiti tri četvrtine od 7500 Twitterovih radnika kada postane vlasnik tvrtke. Novine su citirale dokumente i neimenovane izvore upoznate s Muskovom vizijom za Twitter.

Musk je proveo mjesece ismijavajući Twitterove spam račune i dajući ponekad kontradiktorne izjave o problemima Twittera i kako ih riješiti. Mnogi vjeruju kako Musk ima konkretne planove da od Twittera učini mnogo bolji društveni medij nego što je trenutno.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...