Četvrtak, 18. travnja 2024.

Finska: Novi monstruozni zakon o pobačaju

Promjena zakona u Finskoj omogućit će ženama da pobace iz bilo kojeg razloga i uz preporuku samo jednog liječnika, umjesto dva. Zakonodavci u Finskoj olabavili su ograničenja u vezi pobačaja dopuštajući ženama da pobace na zahtjev tijekom prvih dvanaest tjedana trudnoće. Zakoni će na snagu stupiti u prvoj polovici 2023.

S velikom razlikom od 125 prema 41, finski parlament glasovao je za odobravanje izmjena Zakona o pobačaju kako bi se olakšao pristup smrtonosnom postupku, na temelju zahtjeva nevladinih feminističkih udruga.

Prema dugotrajnom finskom zakonu o pobačaju, žena može izvršiti pobačaj samo pod određenim uvjetima, kao na primjer ako bi joj „bilo u pitanju zdravlje ili ako bi briga o djetetu predstavljala značajan pritisak s obzirom na životne uvjete“.

Europske novinske agencije izvijestile su da su demokršćani u finskom parlamentu bili jedina politička opcija koja se protivila promjeni zakona o pobačaju.

Aktivisti koji se zalažu za pobačaj nedavno su pokušali potkrijepiti svoje opravdanje ubijanja beba tvrdnjama da embriji stari pet tjedana pa čak i embriji stari devet tjedana jednostavno izgledaju kao mrlje tkiva, koristeći slike koje su dali stručnjaci za pobačaj!

Znanost s druge strane kaže da su kod embrija pet tjedana i šest dana nakon oplodnje već razvijene ruke; a da su sedam tjedana i četiri dana od začeća prsti im vidljivo odvojeni.

Bez obzira na fizički izgled i razvojnu fazu beba, one su od trenutka začeća obdarene jedinstvenim DNK-a nacrtom svih fizičkih karakteristika pa čak i temperamenta, čime je njihova jedinstvena ljudska osobnost znanstvena činjenica.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...