Utorak, 16. travnja 2024.

Islamistička propaganda plaća se EU novcem

Kampanja Europske unije (objavljena prije nekoliko dana) koja slavi „slobodu u hidžabu“ postala je vrlo kontroverzna jer sadrži portrete nekoliko mladih žena pokrivenih hidžabom (dok u Iranu ubijaju muslimanke jer ne žele nositi hidžab).

Kontroverzna kampanja koja je nedavno pokrenulo Vijeće Europe, uz pomoć svoga programa za „uključivanje“ i borbu protiv diskriminacije, promiče kampanja koja slavi različitost i „slobodu u hidžabu“. Samu kampanju je osudilo svega nekoliko političara/ki iz Francuske zatraživši uklanjanje plakata. Kampanja prikazuje nekoliko mladih žena pokrivenih hidžabom s porukom na engleskom jeziku: „Beauty is in diversity as freedom is in hijab“ („Ljepota je u različitosti kao što je sloboda u hidžabu“).

Kampanja koju je sufinancirala Europska unija na kraju je izazvala bijes korisnika interneta i mnogih političara/ki poput Nadine Morano koja je rekla sljedeće Ursuli von der Leyen. „Gospođo predsjednice Europske komisije, tražim od vas da smjesta prekinete ovaj skandal korištenja europskih fondova za skandaloznu islamističku propagandu. Ova kampanja je uvreda za iranske žene koje umiru za svoju slobodu”, napisala je na Twitteru u srijedu, 28. rujna.

Ovdje možete pogledati izjavu Nadine Morano vezano uz „kampanju“ Europske unije koja promovira hidžab.

Na društvenim mrežama reagirao je i vršitelj dužnosti predsjednika stranke Rassemblement national Jordan Bardella, osuđujući stav Europske unije koja „poduzima novi korak u pokornosti, promičući hidžab koji nosi djevojčica”. „Budimo svjesni da ovaj relativizam i ovaj kukavičluk pripremaju teren za pobjedu nazadništva na našem kontinentu”, dodao je Jordan Bardella.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...