Petak, 26. travnja 2024.

Krvavice i etičnost vegana u Zadru

Vegani najčešće ne jedu mesu iz etičkih razloga, a onda ide ona jednostavno sam osjetila da mi meso ne paše (aj, aj). Ovaj drugi dio me ne zanima, to je ona rekla, ali me zanima ovaj prvi. Etički razlog je uglavnom onaj kako se meso pretjerano uzgaja i kolje se više životinja nego li je potrebno. Mogu se s tim definitivno složiti.

Danas naiđen na informaciju da na zadarskom festivalu mesa, tradicionalni MeatMe Festival, vegani traže ponudu i za njih. Dakle, vegani su nepodnošljiva skupina ljudi. Tražiš zabavu među prezrenom skupinom moralnih hulja.

Prvo, da san ja slučajno na veganskom festivalu zatražija krvavice ili sić krvi na slamku vjerojatno bi me prebilo 50 vegana. Ništa ispod toga. Toliko o toleranciji.

A drugo, nevjerojatno je da vegani koji su etički superiorni žele svoje misto na mesožderskom festivalu. Pazi, festivalu! Festival mesa je čista obijest, di će se netko već od mesa pretio nažderati još mesa. I tomu vegani žele prisustvovati? Znači, tele ili prasnce je palo ne da nahrani gladna usta, nego da nahrani ona koja lopatama ubacuju u sebe.

Nema, moji vegani, etike u vas ko ni krvavica na veganskom festivalu.

R. B. (podatci poznati redakciji)

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...