Četvrtak, 02. svibnja 2024.

Joe Biden nije u zajedništvu s katoličkom vjerom, poručuje nadbiskup Chaput

Govoreći 22. listopada na euharistijskom simpoziju u biskupiji Arlington, nadbiskup Chaput rekao je da „Bidenovo otpadništvo po pitanju pobačaja najodvratniji primjer“ kulturne asimilacije katolika u sekularnu Ameriku, istodobno inzistirajući da bi ova vrsta otpadništva trebala izazvati značajne javne posljedice.

„Kada slobodno prekinete zajedništvo s Crkvom Isusa Krista i njezinim naukom, ne možete se pretvarati da ste u zajedništvu kada je to zgodno“, rekao je mons. Chaput.

„To što predsjednik Biden radi je oblik laganja”, rekao je mons. Chaput nastavljajući: „I svaki svećenik koji daje sv. pričest predsjedniku sudjeluje u njegovom licemjerju“.

U prošlosti je predsjednik Biden govorio da se osobno protivi pobačaju i korištenju dolara poreznih obveznika za financiranje pobačaja, ali sada u potpunosti podržava pravo na pobačaj i to je učinio zaštitnim znakom svoga predsjedničkog mandata.

Biden je pozvao Kongres da usvoji zakon kojim se kodificira pravo na pobačaj, obećavajući da će ga potpisati u siječnju 2023., na pedesetu godišnjicu presude Roe protiv Wadea, koju je Vrhovni sud poništio prošlog lipnja.

U svom obraćanju u subotu, nadbiskup Chaput rekao je da su se američki katolici borili dvjesto godina da se uklope u mainstream američku kulturu. „Uspjeli smo“, rekao je mons. Chaput, „ali u tom procesu, kultura nas je porobila, umjesto da je promijenimo na način koji ima prepoznatljive karakteristike katoličkog svjedočanstva”.

„Zaboravili smo tko smo kao vjernici“, rekao je mons. Chaput. „To je i uzrok i simptom današnjeg mlakog katoličkog duha u kulturi našeg naroda i unutar same Crkve. Ali to se može promijeniti, i treba se promijeniti, počevši od nas ovdje“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...