Petak, 26. travnja 2024.

Nizozemske škole djeci nude crve i insekte kao zamjenu za meso

U očitom nastojanju da se djeca osposobe za budućnost u kojoj ne će posjedovati ništa, jesti kukce i, naravno, biti sretni, stotine državnih osnovnih škola diljem Nizozemske — pod izlikom ”spašavanja planeta“ — nude mladim učenicima mogućnost da ”probaju“ crve i insekte.

Kruži video na društvenim platformama, koji prikazuje nasmijanog političara kako dijeli kukce učenicima predškolske dobi u osnovnoj školi u gradu Zwolleu. Vjerodostojnost videa je potvrdila medijska kuća RTV Oost, koja je video i napravila.

Aktivnosti zabilježene u videu dio su kampanje Taste Mission Adventurous Proteins koju je pokrenula organizacija Dutch Food Week u suradnji s Wageningen University & Research (WUR), čiji je cilj dovesti do ”promjena ponašanja” u odnosu prema novoj vrsti ”hrane“.

Ovdje možete pogledati video kako djeca jedu insekte u školi.

Nizozemska kampanja jedenja insekata dio je šireg nastojanja globalističkih elita da kukce predstave kao rješenje svjetskog ”problema s hranom“. Slične inicijative, čiji je cilj natjerati stanovništvo da jede kukce, pokrenute su u raznim zemljama diljem zapadnog svijeta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu i Australiju.

Nedavno su predstavnici kompanije Aldi, njemačkog lanca supermarketa koji ima tisuće trgovina diljem Europe, sugerirali da bi mogli početi prodavati gotova jela na bazi insekata kako bi pomogli obiteljima kojima nedostaju proteini usred ekonomske i političke krize u Europskoj uniji.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...