Srijeda, 24. travnja 2024.

PROPAGANDA: Potvrđen lezbijski identetit Velme u novom animiranom filmu „Scooby Doo“

Isječci iz animiranog filma Trick or Treat Scooby-Doo kruži društvenim mrežama, a korisni društvenih mreža ga koriste kako bi pokazali da je lik Velme konačno prikazan kao lezbijka.

Društvenim mrežama kruže isječci trailera, uključujući onaj u kojemu Velma govori kolegici Daphne da se „zaljubila u ženu“ i traži savjet što da učini. Sam direktor animiranog filma James Gunn još je 2020. rekao da namjerava uvesti barem jednu homoseksualnu osobu u svome nadolazećem filmu o Scooby Doo.

„Već 2001. Velma je bila eksplicitno lezbijka u mome početnom scenariju za akcijski film Scooby-Doo iz 2002.“, tweetao je tada redatelj. James Gunn napisao je 2001. scenarij za akcijski film Scooby Doo i njegov nastavak 2004., u kojem je ulogu Velme utjelovila Linda Cardellini. U tim filmovima ništa nije pokazivalo da je Velma lezbijka.

Tony Cervone, producent serije Mystery Incorporated, objavio je 2020. na Instagramu tijekom mjeseca ponosa LGBTIQ+ zajednice da lik Velme treba biti prikazan kao lezbijka.

CNN je za komentar kontaktirao Warner Bros, koji je kao i HBO Max, u vlasništvu CNN-ove korporacije, ali nije dobio odgovor. Trick or Treat Scooby Doo bit će premjerno prikazan 16. listopada na HBO Max platformi.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...