Subota, 27. travnja 2024.

RAZORUŽAVANJE KANADE: Trudeau objavio zabranu nabave pištolja

Kanadski premijer Justin Trudeau najavio je u petak „zamrzavanje“ prodaje i prijenosa pištolja, tvrdeći da će ta mjera zaštititi djecu.

Trudeau je u svibnju najavio zabranu kupovine pištolja koja je stupila na snagu u petak.

Mediji su citirali Trudeaua koji je rekao: „Kanađani se imaju pravo osjećati sigurnima u svojim domovima, u svojim školama i na svojim mjestima bogoslužja. S porastom nasilja s vatrenim oružjem diljem Kanade, naša je dužnost poduzeti hitne mjere za uklanjanje ovog smrtonosnog oružja iz naših zajednica. Danas držimo više oružja izvan naših zajednica i čuvamo sigurnost naše djece”.

Trudeauov ured objavio je izjavu u kojoj je između ostalog rečeno:

„Manje oružja znači sigurnije zajednice. Zato Vlada Kanade provodi neke od najjačih mjera kontrole oružja u generaciji. Pištolji su oružje izbora u većini zločina povezanih s vatrenim oružjem, zbog čega je ograničavanje broja pištolja ključni dio našeg plana da zaštitimo Kanađane od nasilja oružjem.“

Njegov ured također je istaknuo: „Nacionalno zamrzavanje oružja dio je vladinog sveobuhvatnog plana za borbu protiv nasilja oružjem. Već smo zabranili više od 1500 vrsta jurišnog vatrenog oružja i pojačali naše zakone o kontroli oružja kako bismo proširili provjere vlasnika“.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...