Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Brazilu ništa nije preveliko za arkanđela Mihaela!

Može se reći da u Brazilu sveti Mihael bdije nad vozačima od 2012.! Skoro devetnaestometarski kip arkanđela vidljiv je vozačima koji svakodnevno putuju autocestom BR 369 u Brazilu, jednom od glavnih cesta koje povezuju južne savezne države São Paulo i Paranu. Ogroman kip je u cijelosti izrađen od nehrđajućeg čelika. Oni najznatiželjniji mogu pratiti putokaze koji pokazuju put do biskupijskog svetišta svetog Mihaela koje se nalazi na nešto manje od dva kilometra od autoceste.

S ogromnog parkirališta možete u cijelosti vidjeti veličinu svetišta koje može primiti tisuće hodočasnika. Svakog 29. u mjesecu, tijekom euharistijskog slavlja s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje od zloduha, u svetištu boravi između tri i pet tisuća vjernika.

Nekoliko metara od ulaza u svetište nalazi se kip svetog Mihaela arkanđela, postavljen na vrhu četverokatnice. Ukupna visina kipa je gotovo trideset osam metara, nešto manje od kipa Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru. „Ovo je djelo dar svetom Mihaelu arkanđelu jer se na zemlji brinuo o Isusu kao djetetu, čovjeku i Bogu”, stoji na ploči postavljenoj uz kip. To je treće najveće svetište posvećeno svetom Mihovilu iza svetišta Gargan u Italiji i Saint-Michel u Francuskoj.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...