Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Unosan posao rodne ideologije: Zarađuje se na uništavanju mladih života

Očekuje se da će 2030. američko tržište operacija promjene spola dosegnuti zaradu od šest milijardi dolara. U 2021. na operacijama promjene spola i lijekovima zarađeno je skoro dvije milijarde dolara. Tržište promjene spola ima godišnji rast od jedanaest posto!

Suočene s „očiglednim porastom rodne disforije”, osiguravajuće kuće, poput Aetne i Unicare, spremnije su pokriti ove vrste operacija: uklanjanje jajnika i jajovoda, histerektomiju ili uklanjanje testisa.

U saveznoj državi Oklahomi mladi do dvadeset četvrte godine života mogu dobiti blokatore puberteta ili hormone suprotnog spola, ali uskoro ne će moći jer je državni guverner Kevin Stitt u utorak potpisao zakon kojim se zabranjuje korištenje saveznih potpora za promjenu spola djeci mlađoj od osamnaest godina. Jedan od primjera zloupotrebe saveznih potpora bila je dječja bolnica u Oklahomi, koja je upućivala svoje mlade pacijente kirurzima koji izvode operacije promjene spola. Guverner Kevin Stitt pozvao je zakonodavno tijelo da zabrane neke od ovih tretmana u cijeloj saveznoj državi Oklahoma.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...