Petak, 26. travnja 2024.

Zašto ljevica govori o kraju Twittera?

Milijarder Elon Musk prošli je tjedan finalizirao kupnju najveće informacijske platforme na svijetu. Radikalna ljevica je u panici zbog „kraja Twittera“, teških vremena za demokraciju i dolaska „fašista“ koji su ponovno dobili svoj glas na internetu. Razlog za ovu reakciju objašnjava odvjetnik Jerzy Kwaśniewski, predsjednik Ordo Iurisa.

„To se zove panika. Sama najava kraja cenzure za radikale znači ‘kraj Twittera’ – napominje Kwasniewski. „Dakle, bit ove platforme bila je kontrola sadržaja i nadzor komunikacije?“.

Odvjetnik Kwasniewski je kupnju Twittera opisao kao „dobar, libertarijanski potez Elona Muska“ i „ozbiljnu nadu da će vratiti prostor za raspravu“.

Odmah nakon što je Musk preuzeo Twitter, izvršni direktor Parag Agrawal, financijski direktor Ned Segal i Vijaya Gadde, voditelji pravne, povjereničke i sigurnosne politike, dobili su otkaze.

Sean Edgett, glavni savjetnik platforme, također je otpušten s Twittera. Svi smijenjeni, piše Washington Post, morali su u četvrtak žurno napustiti sjedište tvrtke u San Franciscu. Štoviše, inženjeri SpaceX-a osigurali su kodove platforme kako ne bi došlo do neovlaštenog uplitanja nakon kupnje tvrtke.

„Ptica je slobodna“, napisao je Musk u svojoj objavi u četvrtak navečer.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...