Petak, 19. travnja 2024.

JEDNOUMNI EKSTREMIZAM: Još jedna skandalozna izjava Joe Bidena u vezi pobačaja!

 „Ja sam praktični katolik, ali sam podržavao sudsku presudu u korist Roea protiv Wadea“, rekao je predsjednik. SAD-a Joe Biden „Razlog zašto podržavam Roea protiv Wadea najracionalnija je osnova oko koje se sve vjere mogu složiti, a to je da nitko ne zna kada točno započinje ljudski život“.

Kada je govorio o pravu na pobačaj rekao je da „ima smisla govoriti o tome tko ima kakvu ovlast za pobačaj i pod kojim okolnostima“. Katolička Crkva, međutim, uči da se „ljudski život mora poštivati i štititi apsolutno od trenutka začeća”, prema Katekizmu Katoličke Crkve. Biden je više puta tvrdio da je „praktični katolik“ iako se izravno suprotstavio nauku Crkve oko pobačaja.

U rujnu je ponovio kako se ne slaže s Crkvom glede pobačaja, teme o kojoj je već mnogo puta govorio. „Poštujem one koji vjeruju da život počinje u trenutku začeća… Poštujem to. Ne slažem se, ali ja to poštujem“, rekao je Biden.

Predsjednik je pokušao učiniti pobačaj ključnim pitanjem za skorašnje midterm izbore, obećavši da će podržati federalno financiranje žena koje pokušavaju platiti za pobačaj i donoseći nacionalne zakone za legalizaciju pobačaja u cijeloj zemlji.

Bidenova kampanja koja promovira pobačaje donijela mu je ukor baltimorskog nadbiskupa Williama Lorija iz Baltimorea, predsjednika Odbora Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Država za pro-life aktivnosti. Ovaj jednoumni ekstremizam mora prestati i Amerikanci mole predsjednika Bidena da prepozna ljudskost u nerođenoj djeci.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...