Četvrtak, 25. travnja 2024.

Kardinal, koji ne vidi nikakav problem u pričešćivanju Bidena, otkazao sudjelovanje biskupije u Hodu za život

Kardinal Wilton Gregory, poznat po predanoj obrani prava Joea Bidena na svetu pričest, objavio je da se ove godine ne će održati tradicionalni skup mladih i misa za život koji se često održavaju zajedno s danom Nacionalnog hoda za život.

„Nakon procesa konzultacija koji je uključivao dijalog s drugim biskupijama, čelnicima ministarstava i partnerima koji pomažu Nadbiskupiji u organizaciji njezinog godišnjeg skupa i mise, Rimokatolička nadbiskupija Washingtona odlučila je ne nastaviti s domaćinstvom višedijecezanskog skupa”, stoji u priopćenju.

Poglavar biskupije kardinal Wilton Gregory postao je poznat po brojnim kontroverznim izjavama, uključujući sugeriranje da ne će uskratiti svetu pričest Nancy Pelosi i Joeu Bidenu, unatoč njihovoj otvorenoj i radikalnoj podršci „pravu“ na ubijanje nerođene djece.

Osim toga, nedavno se nadbiskup Washingtona pridružio kampanji represije protiv tradicionalne svete mise koja je, nakon ograničenja koja je on uveo, dostupna samo nedjeljom, i to u tri crkve u nadbiskupiji.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...