Srijeda, 24. travnja 2024.

Namjerava li Europska unija povesti istragu protiv Sorosa?

S obzirom na zabrinutost zbog stranog uplitanja u demokratske procese koju Europska unija u zadnje vrijeme izražava, španjolski stranka VOX poslala je upit u institucije Europske unije nakon otkrića da je milijarder George Soros financijski pomagao separatističke organizacije u Kataloniji:

„Nakon nedavnog interesa institucija Europske unije za strano uplitanje u izborne procese, zastupnik u Europskom parlamentu (i član stranke VOX) Jorge Buxadé Villalba pitao je članove komisije Europske unije istražuju li institucije Europske unije umiješanost Sorosa u destabilizaciju i sabotažu u Kataloniji, uključujući uplitanje u demokratske procese“.

Nedavno su španjolske državne institucije ustvrdile da je nekoliko organizacija koje pripadaju kontroverznom oligarhu povezano s razvojem aplikacije koja je trebala biti korištena za organiziranje ilegalnog referenduma u Kataloniji.

Postoji mnogo dokaza da je Soros financijski pomogao onima koji su 2017. proveli nezakonit i nedemokratski referendum o neovisnosti Katalonije. Međunarodni promatrači su ovaj referendum proglasili lažnim. Opozicija separatističkoj stranci koja je organizirala referendum bojkotirala je referendum o nezavisnosti Katalonije.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...