Četvrtak, 25. travnja 2024.

NOVI MIGRANTSKI VAL: Sve veći broj ilegalnih migranata prelazi mađarsku granicu

Na internetskim stranicama mađarske vlade objavljena je statistika s detaljima koliko je migranata ilegalno ušlo na mađarski teritorij i koliko ih je uhićeno. Ovdje možete vidjeti statistiku.

Iako je u statističkom prikazano navedeno 194.000 uhićenja, mađarska savezna policija objavila je da je u prošlom tjednu uhićeno 4,845 ilegalnih imigranata, uključujući 1,700 tijekom vikenda, prema mađarskim novinama Magyar Nemzet, što ukazuje da se broj migranata ne smanjuje.

Ilegalnim prijelazom mađarske granice posebno je pogođena Austrija. Austrijski kancelar osudio je nedostatak granične sigurnosti Europske unije i neuspjeh u deportiranju ilegalnih migranata što je pridonijelo masovnom priljevu ljudi iz zemalja Afrike, Azije i Bliskog istoka. Tamošnji dužnosnici kažu da je 56.000 ilegalnih migranata već podnijelo zahtjev za azil, a podatci o ilegalnim prelascima granice u zemlji trebali bi oboriti rekorde postavljene tijekom migrantske krize prije sedam godina.

Mnogi migranti koji pokušavaju ući u Mađarsku žele doći u Austriju ili Njemačku. Kako je Remix News ranije izvijestio, dvanaest od šesnaest njemačkih saveznih država najavilo je da će odbiti sve nove izbjeglice zbog nedostatka smještaja i prenatrpanih škola i vrtića.

Rastući bijes zbog ekonomske situacije u Europi može oslabiti raspoloženje i kod liberalnog dijela građanstva za prihvaćanje većeg broja imigranata, posebno kada inflacija ozbiljno utječe na kućanstva. Na primjer, Nizozemska, koja trenutačno ima inflaciju od 17,1 posto, smjestila je stotine migranata na luksuzni kruzer, gdje će dobiti besplatnu hranu, grijanje i kabine u vremenu kada mnogi Nizozemci nisu sigurni hoće li moći platiti stanarinu i grijanje za sljedeći mjesec.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...