Petak, 29. ožujka 2024.

SAD: Demokrati su postigli cilj – zadržat će kontrolu nad Senatom

Pobjedom demokratkinje Catherine Cortez Masto u Nevadi, izbori za američki Senat okrenuli su se protiv Republikanske stranke. U korist demokrata je i dodatni, odlučujući glas potpredsjednice SAD-a Kamale Harris.

Pobjedu je donijela Catherine Cortez Masto za manje od 5,000 glasova nakon što su neki od glasova iz kuverti za glasovanje na daljinu uzeti u obzir u odgođenom prebrojavanju.

Računajući zajedno s pobjedom demokrata Marka Kellyja u Arizoni, iznenađujućom za republikance, Demokratska stranka će imati 50 mjesta u Senatu, dok će Republikanska stranka imati 49. Kakav god bio rezultat prosinačke utrke za posljednje mjesto u Georgiji, demokrati će zadržati kontrolu ionako zbog dodatnog glasa koji pripada potpredsjednici, u ovom slučaju zamjenici Joea Bidena Kamali Harris.

Još uvijek se broje glasovi Zastupničkog doma. Associated Press sada navodi 211 republikanskih mjesta i sve veći broj demokratski koji je sada dosegao 203. Još uvijek je 21 mjesto ostalo neobjavljeno.

Od početka izbora 8. studenog, društveni mediji, Fox News i ne-mainstream mediji pišu o brojnim svjedočanstvima o izbornim nepravilnostima, po uzoru na predsjedničke izbore 2020., kada su demokrati koristili sve postojeće rupe pod izlikom pandemije korona-virusa.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...