Petak, 19. travnja 2024.

Svaki pro-life republikanski guverner koji je potpisao zabranu pobačaja pobijedio je na izborima

U Teksasu je pro-life guverner Greg Abbot potpisao ono što je postalo prva američka zabrana pobačaja i uspješno je spasila tisuće beba od pobačaja čak i prije nego što je Vrhovni sud poništio presudu u korist Roe protiv Wadea. Za razliku od njega, demokratski kandidat O’Rourke vodio je kampanju gotovo isključivo zagovarajući pobačaj i potrošio je desetke milijuna kako bi porazio Abbotta. Izgubio je izbore za velikih jedanaest posto.

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon o zabrani pobačaja nakon petnaest tjedana trudnoće i zagovarao je zabranu pobačaja tijekom debate s Charliejem Cristom. Pobijedio je demokratskog kandidata Crista za devetnaest velikih posto.

Guverner Ohija Mike DeWine potpisao je zakon o otkucajima srca koji štiti bebe od pobačaja u dobi od šest tjedana i pobijedio je s velikom prednošću. Guverner Georgije Brian Kemp potpisao je sličan zakon i pobijedio demokrata Stacey Abrams. U Oklahomi je postojala značajna zabrinutost da će guverner Kevin Stitt biti smijenjen jer je potpisao zabranu pobačaja, ali je pobijedio svog protivnika za četrnaest velikih posto.

Guverner Iowe Kim Reynolds, guverner Južne Dakote Kristi Noem, guverner Tennesseeja Bill Lee, guverner Južne Karoline Henry McMaster, guverner Idaha Brad Little, guverner Wyominga Mark Gordon i guvernerka Alabame Kay Ivey potpisali su zabranu pobačaja u svojim državama i odnijeli uvjerljive pobjede na izborima.

Posebno je vrijedno istaknuti ove guvernere jer su potpisali pro-life zakone i nikada se politički nisu pokolebali, unatoč tome što su demokratski kandidati imali veliku financijsku podršku. Demokrati su na midterms izbore potrošili 391 milijun dolara u kampanji za promicanje pobačaja, za razliku od republikanaca koji su potrošili jedanaest milijuna dolara za promicanje života.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...