Subota, 11. svibnja 2024.

U 2022. ima više zahtjeva za azil u Austriji nego 2015. u vremenu migrantske krize

Više od 92 000 stranih državljana podnijelo je zahtjev za azil u Austriji ove godine, što je znatno više od 88 300 zahtjeva koji su 2015. podneseni tijekom vrhunca migrantske krize. Nekoliko dana nakon što je otkriveno da je u listopadu više stranih državljana podnijelo zahtjev za azil u Njemačkoj nego što je zabilježeno u istom mjesecu tijekom migrantske krize, vodstvo Slobodarske stranke u Austriji izjavilo je da je broj zahtjeva za azil podnesenih do listopada ove godine premašio broj koji se bilježi tijekom cijele 2015. (riječ je o godini koja predstavlja vrhunac migrantske krize).

Glavni tajnik Slobodarske stranke Michael Schnedlitz, koji je napisao izjavu, kritizirao je saveznog ministra unutarnjih poslova Gerharda Karnera, člana vladajuće liberalno-konzervativne Austrijske narodne stranke (ÖVP), jer je dopustio da se situacija odvija na ovakav način.

„Ponavlja se 2015. i bit će još gore“, započeo je Schnedlitz. „A što radi ÖVP? Ništa! Ministar unutarnjih poslova govori o oštrim mjerama i restriktivnoj politici azila, ali ništa od toga se ne provodi, nego je zavarao Austrijance praznim riječima i frazama. Mora uslijediti akcija kako bi se konačno zaštitilo austrijsko stanovništvo od negativnih učinaka ilegalne migracije“.

Također, u priopćenju za javnost stranka je predstavila novi web portal koji ljudima omogućuje promatranje trenutnih i predviđenih brojki vezanih uz demografski sastav Austrije. Prema projekcijama stranice, broj ljudi koji imaju pravo glasa s migrantskom pozadinom nadmašit će one bez migracijske pozadine za otprilike trideset dvije godine (točnije 2054.).

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...