Subota, 20. travnja 2024.

Nakon skupa u Davosu: Žele li biti kao bogovi?

Ovogodišnji skup u Davosu prošao je bez sudjelovanja predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena, bez predsjednika Francuske Emmanuela Macrona, indijskog premijera Narendra Modija, ali i bez globalnog „mecene“ Georga Sorosa.  Ipak, ovaj „brbljaonica“ skup je okupio mnoge znamenite političare i biznismene globalističke orijentacije. Nazočio je i neizbježni Klaus Schwab koji je pred koju godinu iznio ideju „Velikog reseta“ svijeta.

Skup u Davosu nerijetko je predmetom kritika protivnika globalističkih politika, a tzv. mainstream mediji sarkastično poručuju da pomahnitali desničari u Davosu vide skup globalne elite koja želi kontrolu nad svijetom. Skup u Davosu, istina, nije konspirativan kao susreti Trilateralne komisije, na njemu sudjeluju i političari koji ne pripadaju nekome užem krugu globalističke družine, no nedvojbeno okuplja pojedince koji žele moć u svijetu i preoblikovanje istoga prema svojim idejama.

Na žalost, skup u Davosu okuplja mnoge zagovornike kulture smrti. Ona se manifestira potporom klimatskom fundamentalizmu, genderizmu i transhumanizmu.

Jedan od ključnih aspekata ideje Velikog reseta je tzv. zelena tranzicija. Nitko normalan, dakako, nema ništa protiv toga da zelene energije, koje su ekološki prihvatljivije, postupno zamijene fosilna goriva. Problem nastaje onda kad se tranzicija želi provesti u nerealno kratkom vremenu što može ugroziti ekonomije brojnih, posebno siromašnijih zemalja.

A još je veći problem u tome kad klimatsko-ekološki fundamentalisti potiču neomaltuzijanski kult i ideju prema kojoj je svako novo dijete nova tona ugljičnog  dioksida. Tako se „Le Monde“ svojedobno upitao moramo li smanjiti svjetsku populaciju da bismo spasili planet. Ovome treba dodati i to da nam Svjetski ekonomski forum – kao što vrlo jasno stoji na njihovoj stranici – kao hranu budućnosti nudi insekte.

Iako je Svjetski ekonomski forum vrlo jasno najavio da su kukci hrana budućnosti (jer, eto, moramo se tako boriti protiv klimatskih promjena!), Faktograf nas je svojedobno uvjeravao da su to laži. Kad je odlučeno da brašno od zrikavca ide u prodaju, isti „provjeritelj činjenica“ tvrdio je da to nije – pazite sad – brašno od kukca, nego samo brašno od jedne vrste kukaca. Dobar nam tek s takvom prehranom i s takvim „provjeriteljem činjenica“…

Trijumf kulture smrti

Na skupu Svjetskoga ekonomskog foruma u Davosu, o čemu je izvijestio Vigilare.info, Tirana Hassan, izvršna direktorica Human Rights Watcha, obrušila se na Mađarsku i Poljsku koje – prema njezinu mišljenju – promiču pro-obiteljske politike i tako „ugrožavaju“ LGBT skupine. San resetara očito ne uključuje tradicionalne (i jedine moguće) oblike obitelji, nego se ispunjava u stvaranju modernoga androgina, tj. dvospolca bez ikakva identiteta.

Trijumf kulture smrti nalazi se u ideologiji transhumanizma kao modernome obliku eugenike. Već spomenuti Klaus Schwab, osnivač Svjetskog ekonomskog foruma, svojedobno je najavio da će „četvrta industrijska revolucija dovesti do spajanja našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta“.

„Sveprisutno mobilno superračunalo. Inteligentni roboti. Samovozeći automobili. Neuro-tehnološka poboljšanja mozga. Genetičko uređivanje. Dokazi dramatičnih promjena su posvuda oko nas i događaju se eksponencijalnom brzinom“, stoji na stranici Svjetskoga ekonomskog foruma na kojoj se govori o knjizi „Četvrta industrijska revolucija“ KIausa Schwaba. On je uvjeren da smo na početku revolucije koja iz temelja mijenja način na koji živimo, radimo i odnosimo se jedni prema drugima.

„Prethodne industrijske revolucije oslobodile su čovječanstvo životinjske sile, omogućile masovnu proizvodnju i donijele digitalne mogućnosti milijardama ljudi. Ova Četvrta industrijska revolucija je, međutim, bitno drugačija. Karakterizira ju niz novih tehnologija koje stapaju fizički, digitalni i biološki svijet, utječu na sve discipline, gospodarstva i industrije, pa čak i izazivaju ideje o tome što znači biti čovjek“, stoji uz opis Schwabove knjige.

Mnogi kritičari tzv. u transhumanizmu vide distopijsku ideju prema kojoj će u budućnosti postojati superelite i njihovi robovi. Savjetnik Svjetskoga ekonomskog foruma Yuval Harari otvoreno je najavio promjene baš u takvome pravcu. Promjene nakon kojih će postaviti pitanje što je to uopće čovjek.

Kao i na početku stvaranja neki ljudi žele kušati iz drveta dobra i zla jer žele biti kao bogovi. Na žalost, nisu ništa naučili iz povijesnog iskustva.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...